Annonce
Esbjerg

Konkurrerende erhvervsfolk lægger gulvet til markant samarbejde i Esbjerg

Willy Støckler kommer fremadrettet til at eje halvdelen af Puma, mens René Michelsen omvendt kommer til at eje 50 procent af Garant, som han samtidig bliver direktør og driftsansvarlig for. Foto: Ken Mathiesen
De fra møbel- og gulvbranchen kendte erhvervsfolk, Willy Støckler og René Michelsen, slår sig sammen om en ny Garant-konceptbutik i Sædding. Samtidig går Støckler ind i Pumas bolighus.

Esbjerg: Garant i Esbjerg rykker efter sommerferien fra sin nuværende beliggenhed ved siden af Ilva og Idemøbler i Stormgade til den store ejendom på hjørnet af Sædding Ringvej og Tarphagevej, hvor der etableres en helt ny konceptbutik.

Det sker efter, at to kendte konkurrenter i byen indenfor salg af gulve, gardiner og tæpper, er gået sammen om ambitiøse planer, der skal øge den samlede markedsandel i landsdelen.

Willy Støckler, der i sin tid solgte et antal Idemøbler-butikker til en kapitalfond sammen med familien, har i en årrække stået i spidsen for selskabet Garant Støcbo Esbjerg A/S, mens René Michelsen sammen med familien har været drevet Puma Tæpper Gulve og Gardiner siden midt 80erne.

De to har nu handlet af, så Willy Støckler fremadrettet kommer til at eje halvdelen af Puma, mens René Michelsen omvendt kommer til at eje 50 procent af Garant, som han samtidig bliver direktør og driftsansvarlig for.

-Det giver os nogle klare fordele på blandt andet indkøbssiden, og det giver os mulighed for at blive mere effektive og i sidste ende mere skarpe på prisen, siger René Michelsen.

Annonce

Stort netværk

Ikke mindst når det kommer til levering af gulve, gardinløsninger og tæpper til erhvervslivet er det planen, at øge omsætningen i forhold til i dag, hvor det ifølge de nye partnere ofte har været udenbys folk, som har er løbet med opgaverne.

- Vi har i forvejen tilsammen et stort netværk. Vi ser et potentiale her, vi mener, at vi har noget at byde på, lyder det fra de to.

Med Pumas store bolighus i Ådalsparken får den nye Garant-butik og Puma placering tæt på hinanden. Synergierne er ifølge parterne også åbenlyse, men de to lokaliteter vil også fortsat være i konkurrence og henvende sig til forskellige grupper af kunder.

- Med samarbejdet har vi muligheden for at servicere kunderne hele pakken, konstaterer Støckler og Michelsen.

Den nye Garant-butik på cirka 450 kvadratmeter ventes at åbne i slutningen af august. Samlet beskæftiger Puma og Garant tilsammen op imod 20 ansatte.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce