Annonce
Varde

Konkurs: Esbjergs offshoreeventyr blev Skovlund-firmas skæbne

Det hjalp ikke, at det rådgivende ingeniørvirksomhed SB Enginering var igennem et mentorforløb med EEU. Søren Brorsbøl - i midten - oprettede firmaet i Skovlund, fik afdeling i Esbjerg og flyttede helt til Esbjerg i håbet om at få del i offshoremarkedet, men nu er det gået konkurrs. Arkivfoto: Chresten Bergh

Den rådgivende ingeniørvirksomhed SB Engineering rykkede fra Skovlund til Esbjerg og satsede hele butikken på at få del i offshorebyens erhvervsaktiviteter, men nu har firmaet måttet begære sig selv for konkurs.

Annonce

Skovlund: Mødet med Esbjergs offshoreeventyr blev på mange måder skæbnesvangert for den rådgivende ingeniørvirksomhed SB Engineering med adresse på Sallingsundvej i Kjersing, og i sidste uge måtte virksomhedens indehavere kaste håndklædet i ringen og indgive konkursbegæring til Retten i Esbjerg.

Tilbage i 2016 gik det ellers godt for den rådgivende ingeniørvirksomhed, som på daværende tidspunkt var lokaliseret i Skovlund mellem Ølgod og Varde. Søren Brorsbøl var på det tidspunkt eneejer og havde ordrer i bogen til fire medarbejdere. Men der manglede noget, hvis virksomheden fortsat skulle vækste.

Derfor etablerede han et mentorsamarbejde med Esbjerg Erhvervsudvikling, og gennem samtaler med en erfaren mentor blev det klart for Søren Brorsbøl, at det var tid til at dele ejerskabet og ledelsesstrategien med en medejer, Klaus Demandt Winther. De to besluttede at flytte virksomheden til Esbjerg, og når man kiggede på regnskabstallene, var effekten tydelig. Omsætningen steg til det dobbelte fra 4,6 millioner kroner for hele 2016 til otte millioner kroner for årets otte måneder i 2017, og inden året var omme, talte medarbejderstaben ti ansatte, mens strategien opererede med 20 ansatte i 2020.

Vi fik foden i klemme i døren.

Søren Brorsbøl, medindehaver, SB Engineering
Annonce

Foden i døren

Planen var, at SB Engineering, som primært har beskæftiget sig med løsninger til stål- og maskinsektoren, skulle have del i offshorekagen i Esbjerg, men én ting er intentioner og vækst i omsætning og ansatte, noget andet er indtjening og ordreindtag. Firmaet opnåede således at få en fod i klemme i døren, men man nåede aldrig åbne den helt, som Søren Brorsbøl udtrykker det billedligt.

- Vi har ganske enkelt ikke evnet at få opgaverne ind, vi kunne ikke holde budgetterne, og i begyndelsen af 2018 var det hele spændt så hårdt op, at vi måtte indgive vores egen konkursbegæring, forklarer han hudløst ærligt og fortsætter:

- Vi er naturligvis ærgerlige og kede af det, men vi har virkelig forsøgt at få afregnet med de fleste kreditorer.

I sit seneste offentliggjorte regnskab for 2017 havde SB Engineering gældsforpligtelser for omkring en million kroner.

Otte medarbejdere og tilknyttede konsulenter er berørt af konkursen. Som kurator har skifteretten udpeget advokat Jens Graven Nielsen, Advokaterne Graven Nielsen & Kokkenborg A/S.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Connie Høj røg ud som den første

Varde

Tina Agergaard Hansen ude som nummer to

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

EfB

EfB stiller med A-formationen mod Vejle

Annonce