Annonce
Kolding

Konkursramt modefirma lever videre: Halvdelen af de ansatte mister jobbet

DK Company har købt hovedparten af aktiviteterne i det konkursramte CNS Group. - Vi kender CNS Group som gode kolleger i branchen og har stor respekt for det, som de har bygget op. Vi er derfor glade for, at vi i denne situation kan gå ind og overtage aktiviteterne, siger administrerende direktør i DK Company, Jens Poulsen. Arkivfoto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix
DK Company har købt hovedparten af aktiviteterne i modefirmaet CNS Group, der er gået konkurs. Halvdelen af de godt 60 ansatte er opsagt, den anden halvdel flytter til DK Company i Vejle. Fire af Solid-butikkerne kører videre.

Kolding: Halvdelen af de knap 60 ansatte i CNS Group fik reddet deres arbejdsplads efter, at tøjfirmaet DK Company har købt den konkursramte virksomhed. De nye ejere kører også videre med fire af de i alt 11 Solid-butikker.

Modefirmaet, der blandt andet står bag mærket Solid, gik konkurs tidligere på ugen, efter en tysk storkunde gik konkurs i sidste uge. CNS Group og de 11 butikker i Danmark var alle ejet af norsk Stein Lande, og de blev holdt i drift af kurator, der fredag indgik en aftale med DK Company efter et forhandlingsforløb på 24 timer.

DK Company køber blandt andet et stort varelager, og med i handlen er også fire Solid-butikker, mens de øvrige syv butikker ikke åbnede fredag morgen. Samlet var der omkring 100 ansatte i butikkerne.

Annonce

Men det er en hård tid for personalet. Ingen tvivl om det. Men vi håber selvfølgelig, at de, som kommer med til Vejle, kan se mulighederne.

Jens Poulsen, direktør i DK Company

Tøjmærke har god position

CNS Group A/S stod bag herretøjsmærkerne Solid og Tailored & Originals, og dametøjsmærkerne Desires og Peppercorn, og det er særligt herretøjsmærkerne, der fik Danmarks næststørste tøjfirma DK Company til at indlede forhandlinger med konkursboet. DK Company er i størrelse kun overgået af Bestseller.

- DK Company har længe haft et ønske om at styrke vores satsning inden for herresegmentet. Pt. arbejder vi med 17 damebrands og tre herrebrands, og vi ser overtagelsen af Solid og Tailored & Originals som en klar styrkelse inden for herresegmentet. Vi har stor respekt for de to brands. Solid har en rigtig god position i store dele Europa, siger Jens Poulsen, der er direktør og hovedaktionær i DK Company, der har base i Ikast.

En hård tid

Halvdelen af de knap 60 medarbejdere i CNS Group blev opsagt fredag morgen, og den anden halvdel har fået besked på, at deres arbejdspladser rykker til DK Companys Vejle-kontor. Den tidligere direktør i CNS Group, Peter Mazur, følger med som direktør for de to herretøjsmærker.

- Vi forventer at få en del synergieffekter på lager, logistik, køkken og økonomidelen, når vi rykker til Vejle inden for et par måneder. Det er blandt andet derfor, at det er halvdelen, der flytter med over. Men det er en hård tid for personalet. Ingen tvivl om det. Men vi håber selvfølgelig, at de, som kommer med til Vejle, kan se mulighederne. Jeg er ret sikker på, at i forhold til Solid, så kommer vi styrket ud af det her, siger Jens Poulsen, der ikke vil oplyse, hvad de har betalt for aktiviteterne.

Domicilet på Trianglen er ejet af det norske selskab Conseptor, der stod bag CNS Group. Selskabet gik konkurs sidste uge som følge af krisen i CNS Group i Danmark.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce