Annonce
Erhverv

Konkursramt snackfirma overtaget af Kolding-virksomhed

BOMO Foods i Fredericia blev 1. juni overtaget af Kolding-virksomheden MultiMarketing. BOMO Foods producerer små bægre med snacks så som nødder med firmaers logoer på. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
MultiMarketing i Kolding overtager BOMO Foods, som gik konkurs for nylig.

Fredericia/Kolding: Grossistvirksomheden MultiMarketing, Kolding, har per 1. juni overtaget BOMO Foods Aps på Bødkervej 3 i Fredericia.

BOMO Foods producerer snacks i små bægre til primært branding for virksomheder. BOMO Foods har leveret til MultiMarketing, som primært producerer vandflasker med kundernes eget logo og budskab. Men for nylig gik BOMO Foods Aps konkurs. Virksomheden blev etableret i 2015 af fætrene Morten Brøchner og Bo Søndergaard. Undervejs blev Bo Søndergaard købt ud. BOMO Foods var i 2017 indstillet til Trekantområdets iværksætterpris Iver Awards.

- Vi har overtaget konkursboet og købt brandet og maskinerne. Det er specielle pakkemaskiner, og vi skal nu gerne i gang med at udvikle virksomheden. Hos MultiMarketing producerer vi vand, og vand og nødder, som BOMO Foods producerer, er en god kombination, fortæller salgsdirektør hos MultiMarketing John Bille.

Annonce

Produktion på Bødkervej

Dermed bliver produktionen i første omgang bevaret på Bødkervej - i hvert fald frem til nytår oplyser John Bille.

MultiMarketing beskæftiger 36 ansatte i Kolding, som man kan trække på, når produktionen skal genstartes i Fredericia.

- Vi skal sikkert også bruge nogle folk. I første omgang kan vi rykke rundt på medarbejdere, men det er selvfølgelig ikke holdbart på lang sigt, forklarer John Bille.

Lokalerne på Bødkervej er godkendt af fødevaremyndighederne til produktion af nødder og andre snacks, så derfor fortsætter produktionen der i første omgang.

MultiMarketing producerer 12-14 millioner flasker vand med logo årligt.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce