Annonce
Danmark

Konservativ analytiker: Protesterne er farlige

Mike Gonzalez, senioranalytiker i den konservative tænketank The Heritage Foundation, tidligere taleskriver for George W. Bush. Foto: The Heritage Foundation
Avisen Danmark har talt med Mike Gonzalez, senioranalytiker hos den konservative The Heritage Foundation og tidligere taleskriver for præsident George W. Bush.
Annonce

Bliver sorte amerikanere behandlet anderledes af politiet end hvide, Mike Gonzalez?

- Det tror jeg helt sikkert. Og alle er enige i, at racisme skal bekæmpes. Men organisationen Black Lives Matter kommer med en skjult dagsorden: marxisme.

Har Trump ret i, at BLM og Antifa er en sikkerhedstrussel?

- Ja. Medierne har været sympatiske over for Black Lives Matter og Antifa, men alle har ret til at være bange for både smittespreden og ødelæggelsen, som demonstrationerne forårsager.

95 procent af demonstrationerne har været fredelige ...

- Men der har været over 10.600 protester i alt. Det betyder, at der har været tæt på 600 optøjer i løbet af tre måneder. Det er meget. Til sammenligning var der 700 optøjer i USA mellem 1965 og 1971.


Når du brænder nogens ejendom ned, så angriber du også mennesker. Du ødelægger nogens liv og livsopsparinger.

Mike Gonzalez, senioranalytiker, The Heritage Foundation


Undersøgelser viser, at en stor del af volden bliver antændt af poltiet eller højreekstreme moddemonstranter. Hvad siger du til det?

- Det er bare ikke højrefløjsmilitserne, som brænder dele af byerne ned.

Er det ikke værre at angribe tilfældelige demonstranter, som vi har set højreekstremister gøre, end det er at vandalisere bygninger?

- Når du brænder nogens ejendom ned, så angriber du også mennesker. Du ødelægger nogens liv og livsopsparinger. Og demonstranterne siger måske, at det er et angreb mod kapitalismen. Men det er jo rent anarki.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

Annonce