Annonce
Trekantområdet

Konservativ spidskandidat i nye hårde angreb på Venstre: 'Vi vil ikke lukke en af byens vigtigste trafikårer'

Efter at spidskandidaturet var sikret, kunne Dan Arnløvs kampagneleder, Christian Fuhlendorf, folde reklamebanneret ud. Foto: Kaare Johansen
Dan Arnløv benyttede den konservative generalforsamling til at lægge afstand til Venstre og understrege, at blå blok i Vejle ikke står samlet før efterårets kommunalvalg.

Vejle: De Konservative har udnævnt hovedfjenden til det kommende kommunalvalg - og det er ikke et rødt parti.

Yndlingsofret er et parti, Det Konservative Folkeparti har samarbejdet med i årtier både lokalt og på landsplan, nemlig Venstre.

Også ved det seneste byrådsvalg i Vejle var Venstre den foretrukne samarbejdspartner via en aftale på valgnatten. Konstitueringen indbragte den konservative gruppeformand, Dan Arnløv, posten som viceborgmester og formand for kultur-  og idrætsudvalget.

Annonce

Men i virkeligheden har de to partier siden været mere i kollision end koalition siden. Og på mandagens generalforsamling og opstillingsmøde valgte Dan Arnløv endnu engang at lægge afstand til sin nuværende samarbejdspartner, der som bekendt sidder på borgmesterposten med Jens Ejner Christensen i spidsen:

- Vi er ikke borgerlige som Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Vi vægter ikke systemet over mennesker, som i Jytte Jensen-sagen. Vi vil ikke lukke en af byens vigtigste trafikårer, Sønderbrogade. Vi vil ikke forære 150 millioner kroner til posthusgrundsprojektet, og vi har respekt for demokratiet i modsætning til borgmester og kommunaldirektør, der arbejder mod byrådets flertal, lød det i Dan Arnløvs kandidattale.

Ingen modkandidat

Forsamlingen bakkede uforbeholdent op bag partiets topkandidat ved de seneste fire valg. Dan Arnløv blev genvalgt som spidskandidat uden modkandidat. Og der var ros fra lokalformand Bent Eskesen.

Formand Bent Eskesen mindedes inden sin beretning tre store konservative, der er døde det seneste halve år. To var fra Vejle - tidligere gruppeformand i Vejle Byråd Ove Nielsen og tidligere transportminister Flemming Hansen. Og senest er tidligere partileder og statsminister Poul Schlüter gået bort. Foto: Kaare Johansen

16. november vil det vise sig, om der også er opbakning fra vælgerne. Ikke overraskende er Dan Arnløv og resten af de lokale konservative overbevist om, at der venter en valgsejr. Ved det seneste valg i 2017 var partiet, ifølge formand Bent Eskesens beretning, få hundrede stemmer fra at sikre sig et tredje mandat - det skal hentes denne gang.


Det er slemt, når en kommunalpolitiker vil agere embedsmand, men værre, når en embedsmand vil agere politiker.

Tage Schmidt, nummer to på den konservative liste


Optimismen bunder ikke mindst i succesen på landsplan med partileder Søren Pape i spidsen. Om de fine meningsmålinger helt præcist kan omsættes til lokale mandater, turde Dan Arnløv ikke love:

- Men vi vil arbejde stenhårdt, og selvtilliden er høj. Vi har et godt kandidatfelt med 50 procent kvinder. Det er der ingen af de øvrige partier, der kan matche, lød det fra spidskandidaten, inden det blev de øvrige kandidaters tur til at gøre reklame for sig selv.

Annonce

Veteran til tops

Den opgave lykkedes, ifølge stemmeafgivningen, bedst for en af partiets erfarne kræfter, tidligere erhvervskundechef i Danske Bank Tage Schmidt. Han blev stemt ind på listens andenplads foran listens yngste, den 20-årige KU'er Amalie Thomsen.

De Konservative havde valgt den store sal i Bygningen - arbejdernes tidligere forsamlingsbygning - som ramme om partiforeningens generalforsamling. Foto: Kaare Johansen

Tage Schmidts kandidattale indeholdt endnu et af aftenens angreb på kommunens administration, hvor ikke mindst kommunaldirektør Niels Ågesen måtte stå for skud. Uden at nævne navne kom Tage Schmidt med følgende konstatering.

- Det er slemt, når en kommunalpolitiker vil agere embedsmand, men værre, når en embedsmand vil agere politiker.

Den konservative liste

De lokale medlemmer af Det Konservative Folkeparti sammensatte mandag aften listen til det kommende byrådsvalg i Vejle - med det forbehold, at listen stadig er åben for nye kandidater, der i givet fald kommer under de 10, der i går blev fordelt på følgende måde: 

  1. Dan Arnløv Jørgensen
  2. Tage Schmidt
  3. Amalie Thomsen
  4. Gitte Eriksen
  5. Michael Nørtoft Frydensberg
  6. Jens Erik Høj-Pedersen
  7. Isabella Bert Kure Kristensen
  8. Dorte Pannicke Christiansen
  9. Henrik Sandholm
  10. Dorthe Schmittroth Madsen

Om godt fem måneder vil det vise sig, om de konservative kan ride videre på den bølge af succes, lokalafdelingen oplever. Formand Bent Eskesen kunne konstatere, at kommuneforeningen i dag har 186 medlemmer - cirka 60 flere end ved seneste generalforsamling.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kendt skrothandler lægger konkurs og milliongæld bag sig: 'Benno Skrot' er tilbage med nyt firma

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lørdag blev Simon testet positiv for corona for tredje gang: Professor kalder det usædvanligt, men interessant

Navne For abonnenter

Tvillingebrødrene Ejner og Gunner blev gift med hver deres søster

Esbjerg

Ny smitterekord i Esbjerg med 661 nye tilfælde: Nu den hårdest smitteplagede kommune uden for hovedstaden

Billund

Ole er bidt af en gal flyvemaskine: Rigmænd, rockstjerner og fodboldspillere lejer luksussæderne i Billund-firmaets fly

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Tønder For abonnenter

DF-profil snublede på målstregen og var fem stemmer fra genvalg: Nu har han været på jobcenteret, sælger huset og flytter fra kommunen

Esbjerg Energy For abonnenter

Fjerde sejr i træk, selv om 3-0-føring blev smidt væk: Esbjerg Energy holder fast i stimen

Haderslev

Far om banegårdsballade i Vojens: - Det er ikke et samfundsproblem

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Sønderborg

En jubilæumsgave venter på dronningen: Kommunen planlægger en overraskelse under sommeropholdet

Kolding For abonnenter

Beboer på bosted er varetægtsfængslet efter voldsom brand: Har tidligere lavet bål i sin stue og stukket ild til stol

Nordtyskland

Smitten har sneget sig ind på rådhuset, så nu har overborgmester fået corona

Annonce