Annonce
Sydjylland

Konservativ vil være vagthund

Morten Weiss-Pedersen, Det Konservative Folkepartis spidskandidat til regionsrådsvalget, er stor fan af den tidligere britiske premierminister Winston Churchill. Den konservative politiker beundrer blandt andet Churchills personlighed og engagement, som ifølge Morten Weiss-Pedersen er en inspiration til altid at forsøge at gøre sit bedste. Alle har en værdi, der gør, at man kan ændre på tingene, påpeger han. Foto: Mette Mørk

De konservatives spidskandidat, Morten Weiss-Pedersen, vil ind i regionsrådet med et kritisk blik på de sager, som har præget regionen de seneste år. Og så vil han arbejde for et bedre samarbejde mellem sygehuse og kommuner.

Politik: Hvis de konservatives spidskandidat, Morten Weiss-Pedersen, kommer i regionsrådet vil han både se fremad på regionens udfordringer, men også bevare et kritisk blik mod fortiden.

Den 59-årige fynbo har således de mange negative sager, som har præget Region Syddanmark de seneste år, som et af sine fokuspunkter. Trods regionsrådsformand Stephanie Loses (V) forsikringer om, at der er taget fat, og oprydningen er i gang, så fastholder Morten Weiss-Pedersen, at der stadig er behov for at være yderst kritisk over for regionen.

Han nævner både sagerne omkring tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V), direktørkontrakter i strid med reglerne og hele det kaotiske forløb omkring ambulanceselskabet Bios. I denne uge er der på ny kommet flere belastende historier frem om, hvor elendig Bios' økonomi var, inden selskabet blev begæret konkurs af regionen i sommeren 2016.

- Jeg forstår godt, at Stephanie Lose siger, at der er ryddet op, men min pointe er, at det ved vi først om et par år. Belært af den tsunami af skandaler, der har præget regionen, vil det overraske mig positivt, hvis ikke der skulle dukke mere frem, siger Morten Weiss-Pedersen, som understreger, at regionsrådsformanden i hans øjne har gjort det godt, siden hun overtog efter Carl Holst i 2015.

Blå bog

Morten Weiss-Pedersen er 59 år og bor i Strib ved Middelfart.Han er gift og har to voksne børn samt et barnebarn. Født i Aarhus og opvokset i Middelfart.

Direktør på Campus Vejle. Aktiv i Middelfart Byråd siden 1997, tidligere 1. viceborgmester og nuværende formand for beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget i kommunen.

Samarbejde

På det mere borgernære plan bringer den konservative spidskandidat sin erfaring fra mange år i lokalpolitik i Middelfart på banen.

- Mange steder er samarbejdet mellem kommuner og regionen ikke godt nok, når det gælder udskrivning af patienter, siger Morten Weiss-Pedersen, som mener, det er et problem, når regionen gerne vil have patienten hurtigt hjem til behandling i kommunen.

- Så oplever kommunerne, at de står med problemet. Men hvornår er Fru Hansen færdigbehandlet? Jeg ved, det er et problem i Middelfart og andre kommuner, og så er vi da nødt til at se på det. Det er nødvendigt med en fælles forståelse af, hvornår man er færdigbehandling og skal hjem fra sygehuset, siger Morten Weiss-Pedersen, som også vil have et opgør med det, han oplever som et alt for stort bureaukrati i sundhedsvæsnet.

- Jeg hører fra så mange, at der er en dokumentationskultur, som kræver mange ressorucer. Bunken af rapporter stiger. Administrationsforbruget inden for sygehusvæsnet skal kigges efter. Jo mere tilfredse ansatte, jo bedre behandling, lyder det fra den konservative spidskandidat.

Annonce

Tre oplæg

Du skal stemme til regionsrådsvalget, fordi sundhedsvæsnet er alt for vigtigt til ikke at interesse sig for. Alle er på et eller andet tidspunkt i kontakt med sundhedsvæsnet.

Forskellen på mig og de andre kandidater er, at jeg med 20 års erfaring fra lokalpolitik i Middelfart og næsten 30 år som chef i store organisationer har et stort indblik i strategisk ledelse i forhold til borgerne i regionen.

Når jeg bliver valgt, vil jeg i den grad følge, at byggeriet på Odense Universitietshospital (OUH) ikke bliver en katastofe i stil med Herlev Hospital, som blev fem gange dyrere end planlagt. Jeg tvivler stærkt på, at OUH bliver bygget til den pris, vi havde regnet med.

Annonce

Op og ned i Syddanmark

Det bedste ved Syddanmark er mangfoldigheden. Der er Marsklandet i Sønderjylland, og både Tønder og Esbjerg er nogle dejlige byer. På Langeland og Fyn er der en virkelig flot natur.

Syddanmarks største udfordring er, at den fynske del halter efter med at få skabt arbejdspladser. Ledigheden er højere mange steder på Fyn, og her skal regionen gå ind og drive udviklingen.

Annonce

Tættere på

Jeg gik ind i politik, fordi siden, jeg var 16 år gerne har villet være med til at dreje tingene til fordel for borgerne i stedet for at stå og råbe op på sidelinjen. Også velvidende, at det giver høvl.

Min fritid bruger jeg på politik i overvejende grad. Ellers holder jeg af at rejse til storbyer, og så plager jeg også af og til mine omgivelser af med fortællinger om Churchill.

Annonce
Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Forventer kæmpe efterspørgsel: Stender Gruppen på vej med yderligere 220 boliger

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Varde

Der er kun én eneste naboven i hele Varde Kommune – og han hedder Michael

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Tønder For abonnenter

Gunner har bøvlet med kommunen i over fire år: Nu er stengærde alligevel ikke til fare for trafikken

Esbjerg For abonnenter

Centerchef holder vejret: Frygter at mundbind og smitte tager toppen af julehandlen – appellerer til lokal opbakning

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Kultur

Det bliver Suspekt: Kløften er klar med fire nye navne

Sønderborg For abonnenter

Efter møgår: Pressesky modekoncern tjener igen styrtende med penge

Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Annonce