Annonce
Varde

Konservative ændrer holdning og vil bevare Sct. Jacobi Skole

De Konservatives byrådsgruppe med Niels Christiansen i spidsen ændrer holdning og vil bevare Sct. Jacobi Skole i Varde. Arkivfoto: John Randeris

Høringssvarene får De Konservative til at ændre standpunkt om ny skolestruktur. Partiet vil ikke nedlægge Sct. Jacobi Skole.

VARDE: Der var og er ramaskrig og en stor folkelig modstand fra forældrene til børn i Sct. Jacobi Skole over, at den, som foreslået af Varde Byråd, i fremtiden skal huse alle kommunens specialklasser. Derved lukkes den nuværende Sct. Jacobi Skole. Noget som i første omgang også havde De Konservatives opbakning, selv om partiet som det eneste ikke står bag det samlede oplæg til en ny børnehave og skolestruktur i Varde Kommune.

- Vi har erkendt, at selv om der er fordele ved at samle specialklasserne, så medfører det for mange negative ting ved at nedlægge Sct. Jacobi Skole, siger Niels Christiansen.

Derfor vil De Konservatives byrådsgruppe ikke mere nedlægge den velfungerende Sct. Jacobi Skole. Og det er de mange høringssvar, som har gjort et stort indtryk.

Skolestruktur

Forslaget til ny børnehave- og skolestruktur indebærer, at flere skoler og dagtilbud får fælles ledelse, at specialtilbuddene samles på Sct. Jacobi Skole, og at der opføres en ny Brorsonskole i Varde. Billum Skole, Billum Børnehave, Lysningen og Isbjergparkens vuggestue, begge i Varde, foreslås lukket. Bag forslaget står V, DF, EL, R, S.Det er meningen, at byrådet 30. maj skal vedtage den nye skole- og børnehavestruktur, og at dele af strukturen træder i kraft i august 2018.

Annonce

Muligvis ved fritidscenter

I stedet peger de på, at Brorsonskolen enten skal rives ned eller renoveres. Og hvis der skal bygges en ny skole i Varde by, så peger De Konservative på den nuværende placering eller Varde Fritidscenter, som er kommet frem under høringen. Ikke som flertallet på Campus. Meget afhænger dog af økonomi.

- Det kan være, vi skal bygge det i etaper på grund af kommunens økonomi. Vi kan ikke gå ned i banken og låne penge, siger Niels Christiansen.

Grundlæggende så finder han, at det er meget vigtigt, at der snart træffes en beslutning.

- Vi har kørt fra Herodes til Pilatus. Nu må vi stramme op og sigte på det, vi peger på, siger Niels Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

40-årige sønderjyde sælger pisk og slag i fritiden: - Det får deres hjerner til at koble fra, når en anden bestemmer

Tønder For abonnenter

Overfaldt 16-årig med peberspray på banegården: Skærbæk-røver skal et år i fængsel

Annonce