Annonce
Esbjerg

Konservative: Endrupmøde åbnede op for alvoren i masteprojekt

De Konservative vil gerne hjælpe berørte borgere med at udarbejde borgerforslag i forhold til at ændre linjeføringen igennem Endrup, så luftledningerne istedet kan blive kabellagt. Dermed kan de smukke og fredelige områder omkring Endrup slippe for kæmpemaster og luftledninger. Foto: Martin Ravn

De konservative politikere Frederik Block Münster, Niels Flemming Hansen og May-Britt Andrea Andersen deltog alle i mandagsmødet på Endrup Kro. De mener mødet for alvor åbnede op for alvoren i Energinets store projekt, og tilbydere ny borgere at hjælpe med at udarbejde borgerforslag.

Esbjerg Kommune: Reaktionerne har været mange ovenpå mandagens informationsmøde på Endrup Kro, hvor Energinet fremlagde planerne for den kommende linjeføring af elmaster mellem Endrup og Niebüll. Folk kommenterer på sociale medier, Facebook-gruppen Højspænding i jorden har fået hundredevis af nye medlemmer og både regionale og nationale medier har spredt nyhederne om, hvordan Endrup vil blive ramt af de store elmaster. Ikke ét eneste sted kan man finde opbakning til Energinets planer, og dette er heller ikke hos de fremmødte politikere, der sad i den propfyldte sal mandag aften.

- Det var et godt møde, hvor Energinet var gode til at svare på de rent tekniske ting, men jeg synes i den grad, at mødet åbnede op for, hvor alvorligt dette er. Det går ud over folks hjem, over borgernes livsværk, den unikke natur og potentielt set også den turisme, der er i området. Det er forfærdeligt, siger folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti i Sydjyllands Storkreds, Frederik Bloch Münster, der deltog på mødet sammen med spidskandidat til Folketinget for Det Konservative Folkeparti, Niels Flemming Hansen og udvalgsformand for kultur og fritid i Esbjerg Kommune, May-Britt Andrea Andersen.

- Vi ved ikke, om det er realistisk at kabellægge hele vejen, men ihvertfald så meget som muligt, for det kan kun blive bedre end det, der er idag, siger Frederik Bloch Münster og uddyber, at det, de tre konservative rent praktisk kan gøre er at stille sig til rådighed for hjælpe med at udarbejde borgerforslag, hvis nogen ønsker det, så sagen eventuelt kan komme helt til Folketinget, hvilket vil kræve 50.000 underskrifter.

Frederik Bloch Münster var skuffet over, at ingen MF'ere dukkede op til mødet på Endrup Kro, og forklarer, at de Konservative vil gøre hvad de kan før at ændre Energinets nuværende planer, hvilket han håber, andre partier også vil støtte op om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce