Annonce
Aabenraa

Konservative går efter at få to mandater i nyt byråd

Jan Riber Jakobsen er tilbage som spidskandidat for Konservative. Politikeren fra Padborg håber naturligvis på genvalg, og han mener, det er realistisk at tro på, han kan få konservativt selskab i byrådssalen efter nytår. Arkivfoto

Der er kun tre gengangere på den konservative liste, når der 21. november er kommunalvalg. Borgmesterkandidat kalder det nye hold for "det bedste i mands minde" og tror på fremgang.

Annonce

Aabenraa: En DSB-mand fra Padborg. Et landpostbud fra Bjerndrup. En pensioneret forsikringsmægler fra Bolderslev. Og en præst fra Hostrupskov.

De Konservative i Aabenraa er klar med deres kandidatliste til efterårets kommunalvalg, og borgmesterkandidat, nuværende byrådsmedlem Jan Riber Jakobsen er rigtigt godt tilfreds med det hold på i alt otte, han sammen med lokalformand Iben Hauschultz har samlet.

- Jeg er mere end optimist, og jeg er overbevist om, at vi får mere end ét mandat denne gang, lyder det fra Jan Riber Jakobsen, der sammen med resten af gruppen er i gang med at arbejde på et valgprogram, der skal ligge klar efter sommerferien.

Det er begyndt at gå den rigtige vej igen for vores hovedorganisation, så vi tror på, at det kan gå hen og blive et godt valg for os.

Iben Hauschultz, lokalformand og byrådskandidat 

Her er listen

Byrådsmedlem og togfører Jan Riber Jakobsen, 51 år, Padborg.Landpostbud Severin Sivesgaard, 60 år, Bjerndrup.

Pensioneret forsikringsmægler Niels Peter Elkjær Larsen, 60 år, Bolderslev.

Redaktør Iben Hauschultz, 55 år, Tinglev.

Præst Rasmus Elkjær Larsen, 46 år, Hostrupskov.

Lærer Anders Koch-Hørlyck, 48 år, Rødekro.

Overassistent i Udlændingekontrolafdelingen Kristin Andresen, 53 år, Aabenraa.

Pensioneret vognmand Alf Ingfeldt, 66 år, Hovslund.

Kandidaterne opstilles sideordnet, så der er det personlige stemmetal, der afgør, hvem der bliver valgt.

Partiet har valgt at holde to pladser på listen åben, da der er et par mulige kandidater, der lige har bedt om lidt mere betænkningstid.

Annonce

Fokus på demens

- Vi er ikke færdige endnu, men der bliver i hvert fald noget med turisme, for her mangler kommunen noget. Skoleområdet bliver også vigtigt for os, og så skal vi se, om vi ikke kan gøre det lidt bedre for de af vores ældre, der er ramt af demens, siger den konservative spidskandidat.

Han er klar til selv at indtage borgmesterkontoret, men skulle det ikke lykkes, er indstillingen den samme som ved det seneste valg i 2013: Så vil partiet arbejde for, at det bliver en anden borgerlig borgmester.

- Vi tror helt sikkert, at Thomas (Andresen, red.) får et godt valg igen, men man ved jo ikke, hvordan det hele ender, siger Jan Riber Jakobsen.

Annonce

Formand er klar

Et af de nye ansigter - der er kun tre gengangere blandt de otte på listen - er lokalformand Iben Hauschultz fra Tinglev. Hun besluttede allerede tidligt på foråret, at nu skulle det være.

- Jeg blev enig med mig selv om, at nu var tiden ved at være moden. Det er jo ikke noget bare altid at have en mening - man må også stå på mål for dem, forklarer den 55-årige Hauschultz, der som redaktor for et seniormagasin har en naturlig interesse for ældreområdet, ligesom hun tidligere har været arbejdsløs, så hun kender følelsen af at løbe fra Herodes til Pilatus i systemet.

- Men vi er stadig kun ved at sætte vores program sammen og pejle os ind på, hvilke mærkesager vi skal have, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Esbjerg

Skole, gymnasium og fodboldklub sender hundredevis af unge i selvkarantæne: Mundbind kan være på vej til skolerne

Annonce