Annonce
Haderslev

Konservative: Nørregade skal spærres af med pullerter

Sydfra skal Nørregade kunne lukkes allerede ved Torvet af fire pullerter. Fotomanipulation: Det konservative folkeparti Haderslev
Søjler, der kan hæves og sænkes, skal ifølge forslaget gøre gaden mere sikker og støjfri.

HADERSLEV: Nørregade har sine trafikale udfordringer. Nu kommer Det konservative folkeparti med et forslag om at ændre forholdene radikalt. Otte pullerter nord, syd og øst for den sydligste del af gaden skal kunne lukke helt for biltrafik i perioder.

– Det er en ret ny tanke. Mange mener, at det skal være en gågade. Men detailhandlen klumper sammen og bliver mindre, så der er nok ikke behov for mere gågade. Men pullerter kan give mere tryghed. Politiet har jo lavet gennemkørsel forbudt, men det er nok ikke så effektivt, når politiet ikke er der, forklarer byrådsmedlem Kjeld Thrane.

Han tænker blandt andet på de bilister, som gerne kører larmende gennem midtbyen. Men det er kun torsdag, fredag, lørdag i sene timer, der er kørselsforbud.


Der er jo også en diskussion, om busserne fortsat skal køre gennem Nørregade. De skal også kunne hæve og sænke pullerterne.

Kjeld Thrane


Forslaget med pullerterne ligger foreløbig på partiets lokale facebookside. Her foreslås det at lukke den sydlige del af Nørregade hverdage klokken 19-06 og i weekenden 16-06.

Men også når der er arrangementer.

– Det kan for eksempel være Skør fredag eller By night eller en lørdag, hvor man laver noget sjovt nede i byen.

Men pullerterne skal ikke være lukkede for alle.

– Udrykningskøretøjer skal for eksempel kunne køre igennem.

Annonce

Åben for busser

Og måske busser.

– Der er jo også en diskussion, om busserne fortsat skal køre gennem Nørregade. De skal også kunne hæve og sænke pullerterne.

– Så det er ikke fordi, I er imod busser i Nørregade?

– Jeg vil sige det på den måde; det kunne være dejligt, at der ikke var så belastet med busser som nu. Men hvor skal man så flytte dem hen? Der er jo brug for noget servicering af midtbyen.

Og hvad koster det så? Det er endnu ikke undersøgt. Heller ikke om det kan lade sig gøre lige de steder, hvor pullerterne er placeret i fotos fra gaden.

– Et slag på tasken er, at det koster en halv million kroner. De fås jo i meget forskellige kvaliteter. Nogle skal holde til terrorsikring. Dem, vi har set på, koster fra 17.000 til 40.000 kroner stykket. Der er jo også noget brolægningsarbejde.

Foreløbig er idéen ikke sendt til kommunen eller udvalget for plan og miljø. Det er et debatoplæg.

Sagen kort

Byrådsmedlem Kjeld Thrane (K) foreslår i en video på partiets facebookprofil at lukke Nørregade med otte pullerter, som kan hæves og sænkes efter behov. Der skal ifølge forslaget være helt lukket for biltrafik på hverdage mellem klokken 19 og 6, samt i weekenden mellem klokken 16 og 6.

Men pullerterne skal kunne sænkes af busser og udrykningskøretøjer.

Pullerterne skal stå i Slotsgade, Ved Teaterstien og Torvet.

Også Slotsgade skal have et par pullerter ifølge forslaget fra De konservative, så man ikke kan snige sig den vej i bil. Fotomanipulation: Det konservative folkeparti Haderslev
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

28-årige Linette er chef for område med 260 medarbejdere i Sydbank: - Jeg har flere gange oplevet, at folk tror, jeg er assistenten

Varde For abonnenter

Forældre skuffede over tilsyn fra Arbejdstilsynet i asbestsag

Annonce