Annonce
Tønder

Konservative stiller hold: Anette Abildgaard Larsen er igen partiets borgmesterkandidat

De konservatives spidskandidat til efterårets kommunalvalg i Tønder, Anette Abildgaard Larsen. Partiet går ikke nødvendigvis efter borgmesterposten. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Der er to gengangere og seks nytilkomne på den liste, som Tønder Konservative Vælgerforening har offentliggjort med partiets kandidater til efterårets kommunalvalg.
Annonce

Tønder: Med lidt mindre end ti måneder til kommunalvalget, er De Konservative i Tønder klar med en foreløbig kandidatliste. Der er to gamle kendinge på listen - nemlig de nuværende medlemmer af kommunalbestyrelsen, Anette Abildgaard Larsen og Harry Sørensen.

Sidstnævnte brød i efteråret med Dansk Folkeparti, for i december at melde sig ind hos De Konservative, og fordoblede dermed partiets gruppe i Tønders kommunalbestyrelse.

Men det er Anette Abildgaard Larsen, Lydersholm, som igen er partiets spidskandidat. Hun blev valgt ind i kommunalbestyrelsen ved det seneste kommunalvalg for fire år siden. Og måske ikke så overraskende går hun efter at tage borgmesterkæden fra Henrik Frandsen.


Hvis kortene nu bliver blandet sådan, at vi kan tage det stik hjem, så stiller jeg selvfølgelig op og tager mit ansvar for det.

Anette Abildgaard Larsen, spidskandidat, De Konservative, Tønder


- Jamen, vi går efter det på den måde, at vi konservative afventer og ser, hvad der sker på valgnatten. Men hvis kortene nu bliver blandet sådan, at vi kan tage det stik hjem, så stiller jeg selvfølgelig op og tager mit ansvar for det, siger Anette Abildgaard Larsen.

- Venstre er jo ikke ligefrem i topform i øjeblikket, heller ikke i Tønder. Er det ikke præcis nu, I konservative skal slå til på de borgerlige stemmer?

- Jo, det er det, og vi regner da også med at få gavn af, at der er nogle, der flytter og stemmer på andre, for eksempel De Konservative. Det tror vi på, og forventer da også at få flere ind. Nu er vi jo to, fordi Harry Sørensen har meldt sig in hos De Konservative, og det er rigtig dejligt at være en gruppe. Men vi håber da på at få tre måske flere ind, hvis vi arbejder godt og målrettet på det, siger Anette Abildgaard Larsen.

Annonce

Foreløbig otte kandidater

Partiet stiller i første omgang med otte kandidater, hvoraf de syv er offentliggjort. Men det betyder ikke, at flere ikke kan komme til.

- Der er jo mulighed for indtil ni uger før valget at få yderligere med, og det vil jeg heller ikke afvise, at vi kommer til at gøre. Men indtil videre har vi otte, fortæller Birgitte Klippert, som er formand for Tønder Konservative Vælgerforening.

De Konservative rider i øjeblikket på en bølge af fremgang i meningsmålingerne - formentlig også som følge af tumulten i Venstre. Oven i den landsdækkende Venstre-uro, har Venstre i Tønder også været i politisk stormvejr, og det regner Birgitte Klippert med, at De Konservative kan kapitalisere på.

- De Konservative på landsplan står rigtig stærkt, og det er vi rigtig glade for - både ude i lokalforeningerne og i hovedbestyrelsen. Men vi står der, hvor vi altid har stået - det er det, De Konservative er gode til - at stå fast på, hvad vi tror er det bedste, både for Danmark, men også i lokalpolitikken, siger Birgitte Klippert.

Kandidatliste, Konservative

Anette Abildgaard Larsen, Lydersholm

Harry Sørensen, Løgumkloster

Vicky Linnet, Tønder

Sonja Miltersen, Tønder

Helle Glass, Løgumkloster

Robert Riisgaard Lauritzen, Skærbæk

Christina Iwang Søndergaard, Tønder

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce