Annonce
Aabenraa

Konservative tror på en ekstra plads i byrådet

Jan Riber Jakobsen, til venstre, og Rasmus Elkjær Larsen, til højre, er De Konservatives nuværende medlemmer af byrådet. I midten Frank Søgaard, der netop har overtaget posten som formand for den lokale vælgerforening. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Det konservative Folkeparti i Aabenraa Kommune tror på fremgang ved det kommende valg. 21 kandidater stiller op til byrådet.

AABENRAA: Ved kommunalvalget for godt tre år siden gik De Konservative i Aabenraa Kommune frem fra et enkelt til to byrådsmedlemmer. Nu er ambitionen, at der skal endnu en konservativ i byrådet, når der er valg til november.

På landsplan har De Konservative kraftig medvind i meningsmålingerne, og Jan Riber Jakobsen, der er et af partiets nuværende byrådsmedlemmer, ser dog også gerne, at den medvind bringer partiet endnu længere lokalt.

- Måske er det beskedent kun at satse på tre byrådsmedlemmer i Aabenraa, men man skal jo også passe på ikke at stikke næsen for langt frem, lød det fra Riber, da han mandag præsenterede De Konservatives liste med kandidater til det kommende valg i Aabenraa Kommune.

Annonce

Listen afslører dog en vis form for optimisme. Der er nemlig ikke færre end 21 navne at vælge imellem for dem, der måtte have lyst til at stemme personligt på en konservativ.

- Vi har ikke haft nogen problemer med at finde kandidater, der ville stille op, fortæller Riber, som har stået i spidsen for arbejdet med at sammensætte en kandidatliste.

Sideordnet

De to nuværende byrådsmedlemmer, Jan Riber Jakobsen og Rasmus Elkjær Larsen, topper listen, hvor førstnævnte står øverst og dermed er borgmesterkandidat.

Det var han også for fire år siden, men efter valget var det Rasmus Elkjær Larsen, der fik opgaven som gruppeformand, og den fordeling af opgaverne bliver formentlig videreført i den næste byrådsperiode, hvis ellers de to begge bliver valgt.

Der er 19 andre på listen, hvor der er sideordnet opstilling, hvilket betyder, at det udelukkende er antallet af personlige stemmer, der afgør hvem af kandidaterne, der får de pladser, som De Konservative tildeles af vælgerne. Placeringen på listen er dog ikke helt tilfældig.

- Vi har prøvet at fordele kandidaterne på listen, så der er en bred repræsentation, både når det gælder alder, køn og geografi, pointerer Jan Riber Jakobsen.

Planen er nu, at de 21 kandidater i fællesskab skal finde frem til et valgprogram, de alle kan gå ind for.

For Jan Riber Jakobsen er det vigtigt, at ældreservice og de ældres ønsker til, hvor de vil bo, kommer til at indgå i valgprogrammet. Ifølge ham vil partiet også satse på mere samarbejde på tværs af kommunegrænsen.


Vi har prøvet at fordele kandidaterne på listen, så der er en bred repræsentation, både når det gælder alder, køn og geografi.

Jan Riber Jakobsen, konservativ borgmesterkandidat


Kandidaterne

Følgende 21 er opstillet på den konservative liste til kommunalvalget i november:

1. Jan Riber Jakobsen, borgmesterkandidat, 54 år.

2. Rasmus Elkjær Larsen, frikirkepræst og byrådsmedlem, 46 år.

3. Helle Taulbjerg, hotelejer, 55 år.

4. Anders Koch-Hørlyck, lærer, 51 år.

5. Jeanette Birkelund, adjunkt, 49 år.

6. Kjeld Hansen, indehaver af Søgård Byg, 58 år.

7. Wickie Lund, projektleder, 45 år.

8. Ragner Häbel, audiologist, 55 år.

9. Iben Hauschultz, redaktør, 55 år.

10. Klaus Eisenhardt, lærer, 49 år.

11. Lars Ellebye, apoteker, 57 år.

12. Leo Lund, teamleder, 48 år.

13. Ole Gottlieb, selvstændig, 51 år.

14. Kristian Refsgaard, kørelærer, 46 år.

15. Rasmus Hansen Eichler, gymnasieelev, 18 år.

16. Severin Sievesgaard, pensionist og servicemedarbejder, 64 år.

17. Toke Ebbesen, gymnasieelev, 19 år.

18. Alf Ingfeldt, pensionist, 69 år.

19. Aksel Juhl, pensioneret landmand, 67 år.

20. Henrik Hjord Ohlsen, omsorgshjælper, 60 år.

21. Kristin Andresen, kontorfuldmægtig, 57 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce