Annonce
Esbjerg

Konservatoriets Pigekor helt til tops i Sydafrika

Sådan, Esbjerg - den sad lige i skabet for Konservatoriets Pigekor. Ingen tvivl om glæden. Privatfoto.

Konservatoriets Pigekor har gjort sig flot gældende blandt 300 kor og 16.000 dedikerede korsangere fra 60 nationer over hele verden ved World Choir Games i Sydafrika. Det blev til guld i både den åbne korklasse og i kirkesang.

Esbjerg: Tirsdag lettede Konservatoriets Pigekor med flyet mod Sydafrika og World Choir Games, hvor omkring 16.000 korsangere fra hele verden er samlet i Tshwane.

I de seneste dage er pigerne så billedligt talt blevet flyvende igen til øredøvende jubel og klapsalver, da de vandt guld i den første kategori - den åbne korklasse kaldet Youth Choirs of Equal Voices - hvor de fik en meget høj pointsats af de fem dommere og suverænt hentede førstepladsen hjem til sig selv - og Esbjerg - med 25,03 point over kategoriens anden guldvinder, der fik 23 point. Det rakte endda også til guld i en anden klasse, nemlig Musica Sacra with accompaniment (populært kaldet kirkesang), hvor Konservatoriets pigekor samlet blev nummer to, men altså stadig fik point til guld med 24,65 lige i hælene på konkurrence-klassens nummer ét med 25,10 point. Reglerne er nemlig sådan, at får man samlet mindst 20 point, rækker det til guld, men der er graduationer inden for guld-kategorien.

Koreografien til Konservatoriets Pigekors optræden i Sydafrika gav lige koret det sidste pift, der sikrede guldet, mener Lone Gislinge. Foto: Chresten Bergh

Kæmpe oplevelse

Korleder Lone Gislinge fortæller fra Sydafrika, at kor-delegationen fra Esbjerg er "fuldstændig høje" og har festet hele lørdag aften med dans og sang - godt tilsat snacks og sodavand.

- Nogle af pigerne sagde, at det har været den største oplevelse i deres liv, og det er da også et helt utroligt arrangement med så mange tusinde korsangere. Ligegyldigt, hvor man vender sig hen, bliver der sunget - børn og unge på tværs af nationer kontakter hinanden og begynder spontant at synge sammen. Der er mange afrikanske kor tilmeldt, over 100, men Konservatoriets Pigekor har et repertoire af afrikanske sange, så pigerne har sagtens kunnet være med, fortæller Lone Gislinge, der sammen med pianist Jakob Horsbøl Andersen og de 52 piger i alderen 12 til 19 år var på scenen i den sydafrikanske arena.

Åbningsceremonien ved World Choir Games var i sig selv en oplevelse ud over det sædvanlige, fortæller Lone Gislinge:

- Konferencieren sang en enkelt lille strofe, og pludselig sang 4.000 mennesker, alle afrikanske sangere, i hele salen med. De sang i mange, mange stemmer, og det tog helt pusten fra os. Det var meget bevægende, og tårene stod ud af øjnene på os.

Nu er det lige om lidt. Konservatoriets pigekor skal på scenen kort efter. Og bagefter...ja, der vil pigernes jubel ingen ende tage. Den stiger efterhånden som dommerenes point og priser deles ud til de deltagende, og da det går op for pigerne, at de er nået op i guldkategorien, så begynder tårerne at løbe og de eksploderer i glæde. Privatfoto.
Annonce

Åbenhed og nysgerrighed

I de kommende dage skal Konservatoriets Pigekor synge med to andre kirkekor fra Johannesburg, og siden skal koret møde en afrikansk danser og hans lille gruppe, der vil instruere pigerne i afrikanske danse. Desuden skal Konservatoriets Pigekor give flere koncerter sammen med lokale kor.

- Rent kulturelt får vi virkelig også oplevet noget - både på det musiske og menneskelige område. Afrikanerne er meget åbne og inviterende, nysgerrige efter at høre alt om os. Vi har rigtig fået udvekslet kontaktoplysninger med korsangere fra hele verden, og hvem ved, hvad det kan føre til af arrangementer og udvekslinger på sigt, siger Lone Gislinge.

World Choir Game har til formål at forene folk og nationer gennem deres fælles passion for sang og afholdes hvert andet år forskellige steder i verden. Dette års World Choir Games er den tiende af slagsen.

Konservatoriets Pigekor sætter kursen hjemover med guld i bagagen på lørdag.

I receptionen på hotellet i Pretoria, hvor korets "tanter" arrangerede afsked med korets to World Choir-guider og en fejring af pigerne. ?I har skrevet Korhistorie i aften", sagde Mikkel Fisker, formand for Konservatoriets Pigekor og en af kor-tanterne på turen blandt andet. Herefter blev der sunget og danset sydafrikanske og danske sange. Privatfoto.
En scene fra den første af konkurrencerne i fredags i Sydafrika, hvor Konservatoriets Pigekor klarede sig aldeles strålende. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce