Annonce
Esbjerg

Konsulent: Foreningslivet har det forrygende godt

Konsulent Thomas Rejkjær Nielsen, til højre, har besøgt seks af Esbjerg Kommunes idrætsforeninger for at tage temperaturen i en coronatid. Her er han sammen med  Lars Sørensen, der er formand i SGI Fitness og Motion. Privatfoto.
Kommunens foreninger skal blive bedre til at fortælle andre om deres succeser. Og der er masser af succeser at berette om i det blomstrende foreningsliv, mener Thomas Rejkjær Nielsen, der som kommunens konsulent har besøgt seks idrætsforeninger og taget temperaturen i en coronatid.
Annonce

Esbjerg Kommune:  Efter flere måneders nedlukning på grund af corona var det med en vis nervøsitet, at idrætsforeninger og -klubber igen begyndte at åbne dørene for deres medlemmer.

Kom medlemmerne tilbage, og kunne man håndtere de nye retningslinjer?

Svaret kan Thomas Rejkjær Nielsen, der er Bevæg dig for Livet-koordinator ved Esbjerg Kommune, give efter besøg ved seks foreninger rundt omkring i hele kommunen.


Hver gang, jeg har afsluttet et besøg, har jeg faktisk haft lyst til at melde mig ind i foreningen.

Thomas Rejkjær Nielsen.


- Det er et rungende ja. Der er virkelig gang i den rundt omkring på trods af corona, og den mangel på frivillige, som man nogle gange hører om, den har jeg slet ikke mødt, tværtimod. Der er masser af ildsjæle, der brænder for deres frivillige arbejde, og alle steder har man været gode til at tilpasse sig den nye virkelighed. Man kan også mærke på medlemmerne, at de har glædet sig til at vende tilbage. Hver gang, jeg har afsluttet et besøg, har jeg faktisk haft lyst til at melde mig ind i foreningen, fortæller Thomas Rejkjær Nielsen.

Annonce

Indblik i dna

Han har været på besøg hos seks meget forskellige foreninger for at tage temperaturen i en coronatid og for at få et indblik i den dna, der ligger i de enkelte foreninger.

- Det er vidt forskellige foreninger. Selvfølgelig er der nogle ting, der går igen, men hver enkelt forening har sit særpræg, sin måde at gøre tingene på og sin måde at organisere sig på. Og det ser ud til at fungere rigtig godt for de seks klubber, hvor jeg har fået lov at kigge indenfor i maskinrummet, siger Thomas Rejkjær Nielsen.

Besøgene og indtrykkene skal bruges som led i en større netværksdannelse på kryds og tværs i kommunen.

- Det er et vedvarende arbejde at udbygge relationer både mellem foreninger indbyrdes, men også til andre grupper i samfundet, for eksempel til skoleområdet, ældre eller socialt udsatte. Der skal vi fra kommunens side være brobygger og bindeled. Generelt skal foreninger og klubber være bedre til at fortælle andre om deres succeser, for dem er der masser af. Nogle er meget aktive og stærke på for eksempel sociale medier, mens andre slet ikke er. Foreningerne skal være bedre til at udveksle erfaringer indbyrdes og lære af hinanden, og det kan vi fra kommunens side måske hjælpe med, siger Thomas Rejkjær Nielsen.

Annonce

Vision

Hans foreningsbesøg skal også ses i lyset af, at Esbjerg Kommune i oktober 2018 tiltrådte aftalen og blev partner i  "Bevæg dig for Livet-visionen".

Det betyder, at kommunen sammen med DIF og DGI arbejder hen imod at realisere en vision om, at gøre Danmark til verdens mest aktive nation. 75 procent af danskerne skal i 2025 være fysisk aktive, og at 50 procent skal være aktive i en forening.

Ifølge Thomas Rejkjær Nielsen er det seneste tal for foreningsmedlemmer i Esbjerg Kommune cirka 45 procent, men det tal indeholder en del usikkerhed ikke mindst på grund af corona.

Idrætsforeninger

De seks idrætsforeninger, som Thomas Rejkjær Nielsen har besøgt, er: 

  • SGI Fitness & Motion med cirka 800 medlemmer.
  • Ribe Gymnastikforening med 1.270 medlemmer.
  • Sønderris Sportsklub med 1.600 medlemmer.
  • Gørding/Lourup Idrætsforening med 650 medlemmer.
  • Bramming Idrætsforening med knap 1.200 medlemmer.
  • Esbjerg Hurricanes med omkring 100 medlemmer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce