Annonce
Tønder

Konsulenthus hyret: Jagten på Liestmanns afløser indledes

Kommunaldirektør Klaus Liestmann og borgmester Henrik Frandsen har de seneste år kørt parløb, men om nogle måneder er det slut. Et konsulentfirma skal hjælpe med at finde en ny kommunaldirektør. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Tønder Kommune har hyret konsulentfirmaet Mercuri Urval, som skal bidrage i ansættelsen af en ny kommunaldirektør. Håbet er, at Klaus Liestmanns afløser begynder 1. juni.
Annonce

Tønder: I slutningen af maj har Klaus Liestmann været Tønder Kommunes administrative førstemand i fem år - og så er det slut. Kommunaldirektøren har valgt at stoppe, og derfor indledes nu jagten på hans afløser.

På januars økonomiudvalgsmøde besluttede politikerne sig for at hyre konsulenthuset Mercuri Urval, som skal hjælpe med at finde en ny kommunaldirektør.

- Det første, der sker, er nok, at jeg tager en rigtig god snak som borgmester med den konsulent, der skal stå for arbejdet, og så får vi os snakket hen til, hvordan vi ser verden, fortæller Henrik Frandsen (TL), der både er borgmester og formand for økonomiudvalget.

Han og resten af ansættelsesudvalget, som blandt andet består økonomiudvalgets medlemmer, skal arbejde sig hen mod hvilken profil, de gerne vil have.

- Jeg har selvfølgelig nogle idéer til det, men det har de øvrige i ansættelsesudvalget jo sikkert også, fortæller Henrik Frandsen.


Der er jo ingen, der er født som kommunaldirektør, så det er noget, man dygtiggør sig til undervejs.

Henrik Frandsen (TL), borgmester


Han forventer, at konsulenten skal tale med ansættelsesudvalgets medlemmer, så man på den måde når frem til en fællesmængde.

Når man har en profil, går man videre til næste trin.

- Så skal man jo ud at annoncere det – og slå det op – det er den ene del af det, fortæller Henrik Frandsen.

- Den anden del er, at så skal den konsulent, vi har hyret, også skal ud og se, om han måske kender nogen, han tænker, der kunne være interesseret i det job og så prikke dem på skulderen. Altså ud at lave noget, man på godt dansk kalder headhunting.

Annonce

Samtaler

Når man har et felt af ansøgere udvælges en række kandidater til første runde af samtaler, hvoraf nogle går videre til en samtale nummer to.

- Så er vi på et tidspunkt klar til at sige, at nu har vi en kommunaldirektør. Men det er klart, at inden - imellem alle de step - vil der også være en masse kommunikation frem og tilbage, og ansøgerne får mulighed for at ringe og snakke med mig om stillingen, fortæller Henrik Frandsen, der også regner med, at han skal kommunikere med ansættelseskonsulenten undervejs.

- Så det er en ret kompliceret proces, der går i gang nu her, fortæller Henrik Frandsen.

Klaus Liestmann stopper ved udgangen af maj, og planen er, at hans afløser er klar til at tage over med start 1. juni.

- Jeg har da en klar forhåbning om og også tro på, at det lykkes os at finde en til 1. juni, fortæller borgmesteren.

Annonce

Skal mestre disciplin

Selvom der endnu ikke er lavet en profil, kan Henrik Frandsen fortælle om nogle af de egenskaber, en kommende kommunaldirektør skal besidde.

Blandt andet peger han på, at vedkommende skal kunne udvikle kommunen og stå på mål for meget.

- Det skal også være en person, som mestrer den disciplin at arbejde sammen med et politisk system. Han skal kunne arbejde sammen med borgmesteren selvfølgelig, men han skal også kunne arbejde sammen med de 30 andre kommunalbestyrelsesmedlemmer, fortæller Henrik Frandsen, der peger på, at kommunaldirektøren deltager i økonomiudvalgets møder.

- Det skal være sådan en, som formår den evne at binde det politiske system og det administrative system sammen, påpeger Henrik Frandsen.

- Der er jo ingen, der er født som kommunaldirektør, så det er noget, man dygtiggør sig til undervejs, lyder det fra borgmesteren, der vurderer, at en ansøger skal have anden relevant direktør-erfaring, hvis vedkommende ikke tidligere har været kommunaldirektør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce