Annonce
forside

Kontakt til sundhedssystemet i Region Syddanmark

Læserbrev: Her kommer en stort ros til min praksis læge og Sydvestjydsk Sygehus i Grindsted og Esbjerg.

Jeg havde et par uger med manglende appetit og træthed i juni måned. Besluttede at kontakte min praksislæge en søndag aften på lægernes hjemmeside. Mandag morgen var der en e-mail om, at jeg skulle være der klokken 10.00. Fik en grundig undersøgelse og blodprøve.

Jeg havde tabt mig seks kilo siden mit sidste konsultation i 2015, så min praksis læge bestilte en kikkert undersøgelse af tyktarmen og maven.

Lægen kunne ikke garantere at begge undersøgelser kunne foretages samme dag, men da jeg ugen efter mødte op i Grindsted, fik jeg foretaget begge undersøgelser i samme konsultation. Der var dog kun planlagt den ene undersøgelse, så jeg slap for at skulle udrenses en gang mere, mange tak for det.

Den meget imødekommende læge i Grindsted kunne ikke se noget af undersøgelserne, så han henviste mig til CT-skanning af brystkasse og maven. Den blev jeg indkaldt til ugen efter i Esbjerg. Skulle dog lige have foretaget en blodprøve hos min praksislæge, bestilte tid om tirsdagen og blev indkaldt om onsdagen. Så jeg kunne møde op til CT-skanning om fredagen.

Efter en uge var konklusionen af undersøgelserne tilgængelige på Sundhed.dk.

Hele forløbet, fra jeg kontakte min praksis læge, til jeg havde resultatet, gik der tre uger. Resultatet var heldigvis at jeg heldigvis ikke fejlede noget.

Så kom ikke og sige at sundhedsvæsnet i Region Syddanmark ikke fungerer. Mange tak for god behandling.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Udendørs designerlampe revet ned og stjålet

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce