Annonce
Tønder

Kontant afregning: To ord koster bøde på 5000 kroner

Den kontante afregning for to skældsord fandt sted i bitingsstedet i Tønder, der er indrettet på første sal i politigården i Nørregade. Foto: Uwe Iwersen
39-årig mand fra Løgumkloster må punge ud for at have fornærmet politiet i Tønders natteliv.

TØNDER: - Fuck politiet.

Denne bemærkning ledsaget af en strakt langefinger rettet mod to betjente er blevet et dyrt anliggende for en 39-årig mand fra Løgumkloster.

Den lidet charmerende optræden fandt sted i Tønders natteliv tilbage i oktober sidste år. Her blev den 39-årige på Ribe Landevej stoppet af politiet, hvilket han åbenlyst ikke var særligt begejstret for.

At råbe noget grimt efter ordensmagtens repræsentanter er en overtrædelse af straffelovens paragraf 121, der kriminaliserer ”hån, skældsord eller anden fornærmelig tiltale" af polititjenestemænd eller andre personer i offentlig tjeneste.

Det var netop det, som den 39-årige fra Løgumkloster stod tiltalt for, da hans sag skulle afgøres ved retten i Tønder. Her valgte han imidlertid ikke at dukke op og dermed ikke benytte lejligheden til at forklare sig nærmere. Fraværet resulterede i, at han blev idømt en såkaldt udeblivelsesdom, der kom til at lyde på otte dagbøder a' 625 kroner og dermed altså et samlet beløb på 5000 kroner.

Strafferammen for en overtrædelse af paragraf 121 er fængsel indtil 1 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Annonce