Annonce
KIF Fodbold

Kontant Kolding-spil skal pille fodboldglæden ud af velspillende Fremad Amager

Adam Jakobsen udlignede til 1-1 i overtiden, da Kolding IF trods en udvisning fik uafgjort mod Fremad Amager i december. Arkivfoto: Søren Gylling
Kolding IF skal gøre kampen til et spørgsmål om fysik og aggressivitet, og med den opskrift skal hjemmeholdet hente tre point mod Fremad Amager, som holdet har spillet uafgjort mod i fem kampe på stribe.

Fodbold: Kolding IF ligger på sidstepladsen i nedrykningsspillet, hvor to hold rykker ud af 1. division.

Alligevel er der lyspunkter at finde for bundholdet, der har fået fem point i de hidtidige fire gruppekampe, der har givet en sejr i Hobro, uafgjort hjemme mod Hvidovre og Vendsyssel samt et nederlag i Skive.

Kolding IF skal overhale Skive og Vendsyssel, der med 21 point er to point for Kolding inden de sidste seks kampe. Fredag aften kan Kristoffer Wichmanns hold jagte tre point mod Fremad Amager, mod hvem Kolding har spillet de seneste fem kampe uafgjort.

Annonce

OPTAKT

Fodbold, 1. division, nedrykningsspil

Fredag klokken 19.00: Kolding IF - Fremad Amager

KIF: Denis Fazlagic og Matthias Verreth har karantæne. Mads Zederkof bliver ikke klar til kamp, men Simon Trier ventes klar

TV: Viaplay

JV tipper: 2-2

Kristoffer Wichmann, hvad betyder det for holdet, at det ikke har tabt til Fremad Amager?

- Jeg tænker ikke, at det betyder det helt store, at vi ikke har tabt imod dem. I hvert fald fordi jeg ikke har været en del af det. Jeg har forberedt mig på min måde i forhold til modstanderen, og hvordan vi skal spille, og den begynder holdet at kende til. Så ved jeg ikke, hvor meget der ligger i, at vi ikke har tabt til dem. Det, vi skal gå ud at gøre, er at slå dem. Så er det i hvert fald et godt udgangspunkt, hvis vi kan blive enige om, at vi ikke taber.

Så jeres udgangspunkt er at angribe de tre point frem for at forsvare det ene, I har, når kampen begynder?

- Ja, det er det, og det har i princippet været vores udgangspunkt i alle kampe på nær mod Viborg, som var en lidt anderledes kamp. At det så ikke kom til udtryk i første halvleg mod Vendsyssel er en anden historie. Det gjorde det i anden halvleg. Vi skal ud at vise, at vi går efter tre point forstået på den måde, at vi kommer til at skulle være ekstremt aggressive og gerne slå kapital på Fremad Amagers fejl og den måde, de spiller fodbold på.

I har fået fem point i de fire kampe i gruppespillet. Hvad har det betydet for stemningen i truppen?

- Stemningen i truppen har generelt været rigtig fin under mig. Det er klart, at efter Hobro var den helt i top, og så har der været nogle nuancer i de sidste par kampe. Man har kunnet mærke, at det har været relativt vigtige kampe. Presset og tyngden af kampene har haft nogen indflydelse på drengene,  hvilket er helt naturligt i forhold til det at spille nedrykningsspil. Der er nogle parametre, man ikke rigtig kan måle på, der gør sig gældende i de kampe. Når vi så kommer til en kamp mod Fremad Amager, er de parametre lidt fjernet, fordi vi igen møder et hold, som har en anden agenda end de andre to, vi lige har mødt.

Kan det være til jeres fordel, at kampen ikke gælder liv og død for Fremad Amager?

- Når man møder sådan et hold, kan det gå begge veje. Hvis de mærker, at det er en kamp, hvor de kan få spillet, øvet og trænet det, de er bedst til og skal blive bedre til i næste sæson, kan det gå den ene vej, men hvis vi til gengæld kan gøre det til en hård kamp, hvor de skal kæmpe for hver en millimeter, er det klart, at de hurtige vil ty til negativitet eller opgivenhed, fordi der alligevel ikke står noget på spil. Det er det vigtige og gyldne job for spillerne og mig, at vi får kørt kampen over på vores præmisser og gjort den intensiv og aggressiv og så videre, så det ikke bliver en fed og god fornøjelse for dem at spille fodbold.

Bortset fra din første kamp i spidsen for holdet, har I kun tabt med et mål i de kampe, I har tabt. Hvad betyder det, at det kun er marginaler, der skal til for at tippe kampene over til jeres side?

- I den første kamp tabte vi 2-0, hvor Hvidovre scorede i overtiden, men inden da fik vi annulleret et mål og havde nogle store chancer. HB Køge var en mega tæt kamp, hvor vi brændte straffe. Trods nederlaget mod Viborg holdt vi kampen tæt. Mod Hvidovre igen fik vi et rødt kort. Alt har været marginaler i de kampe, og det er det bare i de nedrykningskampe. Det er helt sindssygt tæt, og det er marginaler. Vi skal gøre det, vi kan gøre noget ved, og så skal vi optimere mulighederne for, at det falder ud til vores fordel, så det i hvert fald ikke er os, der forærer mål væk, eller os der noget, de andre kan slå kapital på. Derfor er fokus og koncentration så altafgørende i de her kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce