Annonce
forside

Kontanthjælpsloftet og meget syge borgere

Kære Haderslev Kommune

I dagspressen fremgår det, at man i forbindelse med et projekt "Flere skal med" har gennemgået cirka 24000 sager på landsplan, hvor borgeren har været på kontanthjælp i mere end fem år.

Det viser sig chokerende nok - med ikke overraskende - at 8164 af disse borgere ikke burde være på kontanthjælp, men i stedet burde være på førtidspension, i fleksjob eller i ressourceforløb.

Det værste er - og nok den største svinestreg i forhold til vores svage borgere nogensinde - at 3517 af disse borgere er omfattet kontanthjælpsloftet.

Kontanthjælpsloftet er noget regeringen og DF indførte, fordi det skulle kunne betale sig at arbejde - kan nogen se ironien.

Jeg har derfor nogle få spørgsmål:

1) Hvor mange borgere i Haderslev Kommune har modtaget kontanthjælp i minimum fem år?

2) Hvor mange af disse borgere i Haderslev Kommune burde jf. ovenstående ikke have været på kontanthjælp?

3) Hvor mange af disse borgere har igen været omfattet af kontanthjælpsloftet?

Hvis I, som så ofte før, siger, at det kan/vil I ikke svare på, så skal jeg henvise til, at I tidligere må have udleveret tallene til Beskæftigelsesministeriet, så I kender tallene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce