x
Annonce
forside

Kontanthjælpsloftet og meget syge borgere

Kære Haderslev Kommune

I dagspressen fremgår det, at man i forbindelse med et projekt "Flere skal med" har gennemgået cirka 24000 sager på landsplan, hvor borgeren har været på kontanthjælp i mere end fem år.

Det viser sig chokerende nok - med ikke overraskende - at 8164 af disse borgere ikke burde være på kontanthjælp, men i stedet burde være på førtidspension, i fleksjob eller i ressourceforløb.

Det værste er - og nok den største svinestreg i forhold til vores svage borgere nogensinde - at 3517 af disse borgere er omfattet kontanthjælpsloftet.

Kontanthjælpsloftet er noget regeringen og DF indførte, fordi det skulle kunne betale sig at arbejde - kan nogen se ironien.

Jeg har derfor nogle få spørgsmål:

1) Hvor mange borgere i Haderslev Kommune har modtaget kontanthjælp i minimum fem år?

2) Hvor mange af disse borgere i Haderslev Kommune burde jf. ovenstående ikke have været på kontanthjælp?

3) Hvor mange af disse borgere har igen været omfattet af kontanthjælpsloftet?

Hvis I, som så ofte før, siger, at det kan/vil I ikke svare på, så skal jeg henvise til, at I tidligere må have udleveret tallene til Beskæftigelsesministeriet, så I kender tallene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce