Annonce
112

Kontorer og beboernes biler blev angrebet igen på Varbergvej

Weekendens hærværk gik blandt andet ud over Værestedet, som blev mandag den 2. marts efter flere dages uro. Foto: Larz Grabau
Politiet har forstærket indsatsen for at få ro i Varbergparken. Flere unge og deres forældre har været indkaldt til bekymringssamtaler.

HADERSLEV: Weekendens hærværk på Varbergvej gik ud over to beboeres biler samt vinduer i Værestedet og et kontor. En del af ruderne blev knust med sten.

Da der tilsyneladende stadig ikke er ro i området, fortsætter politiet sin øgede indsats.

– Vi fortsætter med øget patruljering. Vi går ikke ind i at fortælle, hvad vi specifikt laver. Men der er forskellige tiltag i gang - også forebyggende tiltag. Omkring det tryghedsskabende, så gør vi også brug af den mobile politistation i denne uge. Vi fortsætter indtil det stopper. Der skal ro på. Så længe der ikke er ro på, så fortsætter vi, lover vicepolitiinspektør Henrik Thrane Jensen, som er leder af Syd- og Sønderjyllands Politis områdecenter Nordøst, som Haderslev hører under.

Flere beboere har nu fået knust ruder i deres biler. Foto: Larz Grabau
Annonce

Tryghed og bekymring

Præcis hvornår, den mobile politistation vender tilbage, ligger ikke fast, men planen er, at den skal stå i Varbergparken igen onsdag og torsdag eftermiddag - lige som i sidste uge.

– For det første for at vise vores tilstedeværelse. Vi har fået tilkendelser om, at beboeren er tilfredse med, at vi kommer forbi med den. Det er også fordi, vi gerne vil i dialog med folk. Der kan være nogle, som ved noget om, hvad der foregår. Det vil vi gerne vide noget om. Men vi vil også gerne være der til at svare på spørgsmål.

Politiet jagter ikke kun gerningsmændene til de seneste dages omfattende hærværk. De har også fat i dem under 18 år, som kunne risikere at gå for vidt.

– Vi har også gang i forebyggende tiltag. Vi har blandt andet haft nogle af de unge ind til nogle bekymringssamtaler med deltagelse af deres forældre og kommunen.

– Hvor mange drejer det sig om?

– Det vil jeg helst ikke sige, men vi har haft nogle stykker inde.

Annonce

Flere er sigtet

En enkelt 19-årig mand blev i torsdags sigtet for at knuse to bilruder. Men ellers er der ikke sigtet nogen for hærværk eller lignede i Varbergparken.

Dog blev fem af de unge mænd fra området omkring Varbergparken sigtet for at ville indlede sig i slagsmål. Men det var for en episode, der udspillede sig i Nørregade natten til fredag. De er i alderen 20-25 år.

Helt konkret gik weekendens hærværk ud over en VW Up på p-pladsen ud for nummer 67. Den fik knust forruden med en spids genstand.

En Citroën parkeret ud for nummer 69 fik smadret bagruden.

Værestedet, der har nummer 65, fik også knust ruder. Der er også flere tegn på forsøgt på indbrud i lokalerne.

Og så blev der knust en rude i et af kontorerne i nummer 53.

Ruderne blev knust mellem lørdag klokken 19.30 og søndag klokken 9.20. Der blev brugt sten til noget af hærværket.

– Vi er massivt til stede. Desværre har vi ikke set, hvem der har gjort det. Det er uheldigt, konstaterer politikommissær Morten Alslev.

Servicecentret i Varbergvej 53 fik også knust en rude i weekenden. Foto: Larz Grabau
MIndst tre ruder er i denne omgang blevet knust i Værestedet. Foto: Larz Grabau
Weekendens hærværk gik blandt andet ud over Værestedet. Foto: Larz Grabau
Weekendens hærværk gik ud over Værestedet, et kontor samt to beboeres biler. Foto: Larz Grabau
Flere vinduer i Værestedet bærer præg af forsøg på indbrud. Foto: Larz Grabau
Weekendens hærværk gik blandt andet ud over Værestedet. Foto: Larz Grabau
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce