Annonce
Aabenraa

Kontorfolk trives i den friske luft

Tina og Jan Sisseck har ikke fortrudt, at de skiftede Sjælland ud med Sønderjylland, og sønnen Kristoffer (på havetraktoren), der har ferie fra efterskolen, er heller ikke utilfreds. Der er i løbet af sæsonen god brug for hans hjælp, og han får gode venner på campingpladsen. Foto: Ulrik Pedersen

SANDSKÆR: Kristoffer syntes, at hans forældre var godt tossede, da de sidste sommer overtog Sandskær Strandcamping på Løjt Land.

At flytte fra Djævleøen for at drive en campingplads i Sønderjylland, det var lige i overkanten af, hvad han kunne kapere. Men Tina og Jan Sisseck gjorde det, og det har de ikke fortrudt.

De kom begge to fra kontorjobs, men siden juni i fjor har de stort set ikke siddet ned, og det smarte fodtøj er skiftet ud med det fodformede, for al gang foregår i småtrav.

Lige nu puster de ud efter en påske, der blev meget travl, fordi vejret viste sig fra den bedste side. De er ved at male de sidste bygninger, græsset skal slås, der er et par pladser, der skal rettes op, der er hele tiden noget, der lige skal gøres, men det har de to det godt med.

– Med campingpladsen har vi opfyldt en gammel drøm om at arbejde sammen, siger Tina Sisseck, og det kan vi i hvert fald godt. Vi havde forberedt os godt på jobskiftet, og der er egentlig ikke noget, der er kommet bag på os.

– Måske lige bortset fra rendegraveren, ler Jan. Det er helt utroligt, hvor meget der skal arbejdes med sådan en.

Denne vinter har de – også med hjælp af rendegraveren, pillet den gamle receptionsbygning ned og fået opført en ny, hvor der også er indrettet butik.

Det blev ikke til nogen ferie for dem denne vinter, men de regner da med, at de kan holde lidt ferie, når den indeværende sæson er slut, og det er den med udgangen af uge 42.

– Vi har besluttet at forlænge sæsonen med 14 dage i år, for at se, om der er behov for det, siger Tina Sisseck. Det er lige efterårsferien, vi tager med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce