Annonce
Speedway

Kontrakt på fem år: Nu skal Birkemose ud mod de bedste

Marcus Birkemose har lavet en længerevarende aftale med polske Stal Gozów. Arkivfoto
Marcus Birkemose er kun lige fyldt 16 år, men det handler ikke om alder, når bare man er god nok til at køre speedway.

Enhver med bare en smule forstand på speedway kan se, at Marcus Birkemose er et ekstremt stort talent.

For en uge siden fyldte Birkemose 16 år, og han har allerede vist, at han er rigelig god til at køre i den hjemlige speedwayliga, hvor han i denne sæson gjorde det virkelig godt for Grindsted.

Og nu har de også fået øjnene op for den unge dansker i Polen, hvor speedwaykørerne tjener hovedparten af deres løb. Birkemose har netop lavet en kontrakt på fem år med Stal Gorzów i den bedste polske række, Ekstraligaen.

- Jeg er rigtig stolt over, at de gerne vil have mig derned. Det er sgu fedt, siger Marcus Birkemose.

- Tidligere på året var jeg inviteret ned til klubben. De tog nogle omgangstider på mig, og de var godt tilfreds med, hvad de så. Det er derfor, at de nu er vendt tilbage.

Annonce

En fantastisk ting

I Gorzów kommer Birkemose til at skulle på hold med verdensmester Bartosz Zmarzlik og Niels-Kristian Iversen, der også er at finde i grandprixet til næste år.

- I Danmark bliver der også gået til den, men i Polen holder de bare gashåndtaget stramt, så det ser jeg frem til at prøve kræfter med.

I 2020 skal det udelukkende handle om speedway for Marcus Birkemose.

- Skolen og jeg har aldrig været de bedste venner. Det er en tilværelse som professionel speedwaykører, jeg drømmer om. Nu ser det ud til at gå i opfyldelse, så det er virkelig en fantastisk ting for mig, tilføjer han.

I Danmark har Marcus Birkemose skrevet kontrakt med Vojens, der er tilbage i ligaen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce