Annonce
Esbjerg Energy

Kontrakten er skrevet under: Esbjerg-knægt skifter til den bedste tyske række

Anders Krogsgaard skal spille i den bedste tyske række i den kommende sæson. Foto: Niels Husted
Anders Krogsgaard tager et ordentligt skridt opad karrierestigen, når han i næste sæson skifter til Bremerhaven.

23-årige Anders Krogsgaard har gennem flere år haft en drøm om at prøve sig selv af i udlandet.

Og den drøm er nu gået i opfyldelse, da den offensivt indstillede back skifter til DEL-klubben Fischtowm Pinguins i Bremerhaven.

- DEL er det næste skridt i min karriere, og jeg er både stolt og glad over at have fået denne mulighed, siger han.

I den seneste sæson har Anders Krogsgaard spillet i Aalborg, men ellers har han altid spillet for Esbjerg, hvor han var med til at vinde sølv i sæsonen 2014-15 og guldmedaljer i sæsonerne 2015-16 og 2016-17.

- Jeg har altid elsket at spille i Esbjerg, men jeg følte, at der både sportsligt og personligt skulle ske noget nyt. Derfor tog jeg til Aalborg, og det har været en rigtig god oplevelse for mig. Jeg tror godt, at jeg kunne være blevet i klubben, men nu kom tilbuddet fra Bremerhaven, og så var jeg overhovedet ikke i tvivl. Det skulle jeg bare, fortæller han.

Så selvom Anders Krogsgaard nu er væk fra det vestjyske, håber han på, at han senere i karrieren kommer tilbage i den gule Energy-trøje.

- Det vil jeg rigtig gerne. Det kunne være fantastisk, men nu gælder det Tyskland, og det bliver fedt, men det bliver også ekstremt hårdt og udfordrende, da DEL bare er en sindssyg stærk liga.

Når Krogsgaard møder ind i det tyske den 1. august, vil der ifølge JydskeVestkystens oplysninger være endnu en Esbjerg-dreng i truppen, da Niklas Andersen også skifter til Bremerhaven.

Fakta

Anders Krogsgaard har spillet hele 403 kampe i den bedste danske række. Desuden står han noteret for seks A-landskampe. Desuden har han været kaptajn på både U18-landsholdet og U20-landsholdet.

Anders Krogsgaard er søn af Peder Krogsgaard, der er direktør i Esbjerg Energy.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce