Annonce
Sport

Kontroversiel engelsk manager er sigtet for vold

Craig Brough/Reuters
Fleetwood-manager Joey Barton er blevet sigtet for vold efter en kamp i april, hvor holdet tabte til Barnsley.

Den kontroversielle englænder Joey Barton har igen skabt overskrifter af den negative slags.

Barton er blevet sigtet for vold i forbindelse med kampen i april mellem Barnsley og Fleetwood, hvor Barton er manager.

Det skriver Sky Sports.

- En mand er blevet sigtet efter en episode i Barnsley Football Club i april 2019, lyder det i en meddelelse fra politiet i South Yorkshire ifølge det britiske medie.

36-årige Barton skal møde op i retten 9. oktober i år, står der videre i meddelelsen.

Kampen mellem Fleetwood og Barnsley 13. april endte med et 2-4-nederlag til Fleetwood, der undervejs fik et rødt kort.

Fleetwood sluttede sæsonen på en 11.-plads i League One, som er den tredjebedste engelske række.

Det er ikke første gang, at den tidligere Manchester City-spiller er i unode.

I april 2017 meddelte Det Engelske Fodboldforbund (FA), at Barton blev idømt en karantæne på halvandet år for at have satset penge på fodboldkampe, selv om han ifølge FA's regelsæt ikke måtte.

Han skulle desuden betale en bøde på 30.000 pund svarende til 263.000 kroner.

Karantænen fik Barton, der dengang spillede for Burnley, til at indstille sin aktive karriere, på trods af at han i en appelsag fik karantænen reduceret med fem måneder.

Tilbage i 2012 blev Barton suspenderet i 12 kampe, da han som Queens Park Rangers-spiller plantede en albue i hovedet på Carlos Tévez og sparkede Sergio Agüero i en kamp mod Manchester City.

I 2008 afsonede han desuden en fængselsdom på seks måneder for voldelig adfærd.

Barton har igennem karrieren optrådt for klubber som Manchester City, Newcastle, Marseille og Rangers. Han er desuden noteret for en landskamp for England.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce