Annonce
Sport

Kontroversiel tennislegende hædres trods homo-udtalelser

AFP
Historien skal ikke omskrives kun på grund af uenigheder, siger Tennis Australia om fejring af Margaret Court.

Australian Open vil i 2020 fejre tennislegenden Margaret Court på trods af uoverensstemmelser mellem turneringen og Court, der blandt andet har været voldsomt kritiseret for udtalelser om homoseksuelle.

Det meddeler det australske tennisforbund.

Fejringen skal markere 50-året for, at australske Court i 1970 vandt alle fire grand slam-titler i løbet af et kalenderår – en bedrift, der rangerer blandt sportens allersværeste.

Margaret Court har blandt andet udtalt sig negativt om homovielser og sagt at "tennis er fuld af lesbiske".

Desuden har Margaret Court, der i dag er pastor i en kirke, udtalt, at transkønnede børn er et resultat af et nazilignende plot, der går ud på at hjernevaske unge mennesker.

Court har ikke sat fod på anlægget i Melbourne siden 2017, hvor hun blev genstand for heftig kritik op til en australsk folkeafstemning om homoseksuelle vielser.

Men tidligere denne måned sagde Court, at hun gerne ville have sin bedrift i 1970 fejret med samme respekt som den mandlige australske tennisspiller Rod Laver, da han i 2019 blev hyldet for sine fire grand slam-titler i 1969.

Og det vil det australske tennisforbund altså gerne.

Forbundet har derfor planlagt en række arrangementer, da man ikke vil forsøge at omgøre historien på trods af uoverensstemmelser:

- Som vi ofte har gjort klart, er Tennis Australia (det australske tennisforbund, red.) ikke enig i Margarets personlige holdninger, som har nedgjort og såret mange i vores fællesskab over en række år, skriver forbundet i en pressemeddelelse.

I meddelelsen siger Court til gengæld, at hun ser frem til at fejre 50-året med "familie og venner", og at hun glæder sig til igen at tale med "andre legender".

Australien legaliserede i 2017 vielser mellem homoseksuelle, efter at 61,6 procent i en folkeafstemning havde stemt for.

Court har flere gange været i vælten for sine holdninger.

Det var hun blandt andet sidste år, hvor en anden tennislegende, amerikanske Billie Jean King, udtalte, at Margaret Court Arena, som er en af Australian Opens tre store tennisarenaer, burde omdøbes.

/ritzau/

Annonce
Link til brev fra det australske tennisforbund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Esbjerg

Queen Machine gæster Esbjerg

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];