Annonce
Haderslev

Kop og Kande bliver igen til Haderslev Isenkram

Indehaverne af Haderslev Isenkram, Dorthe og Jørgen Huusmann, havde stadig skiltene fra tidligere. De nåede ikke at blive smidt ud i de to år, hvor deres butik var den del af Kop & Kande. Nu vil de fokusere på deres DNA - isenkram. Foto: Stine Hygum
Efter to år som Kop & Kande står der igen Haderslev Isenkram på Dorthe og Jørgen Huusmanns butik i Haderslev Centrum.
Annonce

Haderslev: Det blev til to år som den del af Kop & Kande-kæden, inden Dorthe og Jørgen Huusmann igen ved årsskiftet satte skiltene med Haderslev Isenkram op i den butik, som de sammen har drevet i Haderslev Centrum siden 2002.

Med skiftet til igen at være Haderslev Isenkram, så bliver butikken også igen en del af Din Isenkræmmer-kæden.

Beslutningen om at vende tilbage til at være Haderslev Isenkram er en beslutning, der har været længe undervejs.

- Vi begyndte at snakke om det i foråret, siger Jørgen Huusmann, der ejer butikken sammen med sin kone, Dorthe.

Da de i sin tid tog beslutningen om at overgå til at være en Kop & Kande var det en svær beslutning.

Haderslev Isenkram

Siden 1. januar 2021 hedder isenkræmmeren i Haderslev Centrum igen Haderslev Isenkram og er en del af den frivillige kæde Din Isenkræmmer.

I de seneste to år har butikken heddet Kop & Kande. Inden da hed den Haderslev Isenkram i ti år.

Jørgen og Dorthe Huusmann overtog butikken tilbage i 2002. Dengang hed den Super Kram.

Udover Dorthe og Jørgen Huusmann er der fire fuldtidsansatte i butikken samt en ungarbejder.

- Det var også svært at forlade Din Isenkræmmer, men logikken sagde os dengang, at vi ville passe godt ind i Kop & Kande, siger Jørgen Huusmann.

Senere opdagede de, at der i kæden var mere fokus på gaveartikler end det, som passede ind i deres butik - til deres kunder.

- Vi blev bare aldrig rigtig glade for at være en Kop & Kande, konstaterer Jørgen Huusmann.

Annonce

En gang isenkræmmer...

- Vores DNA er isenkram. Og en gang isenkræmmer - altid isenkræmmer, siger Jørgen Huusmann, der understreger, at der er flere grunde til, at de igen har valgt at blive Haderslev Isenkram.

- Vi vil også gerne have, at vi kan bevare en lokal isenkræmmer. Og vi følte, at vi havde valget om udelukkende at være en isenkræmmer eller at være 100 procent en Kop & Kande med øget fokus på gaveartikler. Vi kan ikke være begge dele, siger Jørgen Huusmann.

- Der har været for mange arbejdstimer i det, konstaterer Dorthe Huusmann.

Da ægteparret for to år siden overgik til at være en del af Kop & Kande-kæden var det blandt andet begrundet i et ønske om at komme til at forhandle mærker som Royal Copenhagen og Georg Jensen.

- Royal Copenhagen kommer vi ikke til at forhandle længere. Vi sælger selvfølgelig det, som vi allerede har på lager, siger Dorthe Huusmann.

Selvom skiftet fra Kop & Kande er sket mens butikken er lukket på grund af corona-restriktioner, så skal kunderne ikke være bekymret, lyder meldingen Dorthe og Jørgen Huusmann.

- Julegaverne kan stadig byttes. Vi har forlænget byttefristen frem til 1. marts. Man kan også bruge gavekort og tilgodebeviser, der er udstedt her, lyder det fra ægteparret bag Haderslev Isenkram.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Giv borgerne klar besked, Engelbrecht

Sport

VM: Dagens kampe og tv

Annonce