Annonce
Esbjerg

Kormedlemmer synger sammen - men hver for sig

Sådan kan det se ud, når korsangerne mødes online til prøver. Det gør de tre gange om ugen for tiden. Privatfoto.
Coronakrisen har sat en stopper for de fysiske øveaftener for medlemmerne af Hjertingkoret. Nu mødes de i stedet online tre gange om ugen, og selv om det ikke er det samme som at være fysisk sammen, er det en fornøjelse.

Esbjerg: Tre gange i ugen logger Nadia Nørgaard og resten af medlemmerne af Hjertingkoret på computeren eller iPaden i hjemmet for at mødes online, og så kan partnere og børn rundt om i de små hjem godt forberede sig på en halv time med højt lydniveau.

Coronakrisen har lukket ned for de fysiske korprøver, men nu foregår de online i stedet.

- Det er delt op sådan, at sopranerne, hvor jeg hører hjemme, er på i en halv time. Vi kan se og høre korleder og dirigent Lisbeth Aagaard Rahn, der spiller klaver, og så synger vi ellers hjemme i stuerne. Hun kan se men ikke høre os, og vi kan ikke høre hinanden. Der er forsinkelse på lyden, så det ville være et stort kaos, hvis der var lyd på fra alle, forklarer Nadia Nørgaard.

På samme måde mødes alt-, tenor- og bas-sangerne i grupper på 8-10 sangere ad gangen.

Da coronakrisen opstod, og der blev lukket ned for de fysiske aktiviteter, var det Lisbeth Aagaard Rahn, der fik idéen med at mødes online.

- Hun kontaktede os på mail, og alle syntes, det var en god idé. Vi lavede en hurtig test med nogle enkelte kormedlemmer, og det fungerede rigtig godt, fortæller Nadia Nørgaard.

Annonce

Hjertingkoret

Hjertingkoret blev dannet i 1987.

Der er i dag 43 medlemmer.

Korleder og dirigent er Lisbeth Aagaard Rahn.

Medlemmerne mødes for tiden online og øver tre gange om ugen.

Korets to planlagte forårskoncerter i maj i henholdsvis Gjesing og Hjerting Kirker er blevet aflyst på grund af coronakrisen.

Høj af korprøve

Hun glæder sig til de tre gange om ugen, hvor der er virtuelle korprøver.

- Når situationen er, som den er, er det med at få det bedste ud af det, og vi lærer bestemt stadig noget på denne måde. Vi har vænnet os til at kommunikere med fagter i stedet for lange samtaler om tingene. Det sociale element er mindst lige så vigtigt. Vi får en fornemmelse af, at vi alligevel er sammen. Det er super sjovt, og som regel får vi en ordentlig grinetur sammen, og det er befriende under de isolationslignende forhold, som mange af os lever under for tiden. Jeg kan blive helt høj af sådan en korprøve, siger Nadia Nørgaard.

Det er nu tre uger siden, Hjertingkoret gik fra fysiske til virtuelle øvesessioner, og selv om det er sjovt, glæder Nadia Nørgaard sig til normale forhold igen.

- Vi mangler den fysiske dimension og det at være sammen alle sammen på én gang. Samhørigheden kan man ikke øve hver for sig, men indtil videre må vi klare os med online-kor, og det er også fint, siger Nadia Nørgaard.

Medlemmerne af Hjertingkoret mødes kun online for tiden, mens Danmark er lukket ned på grund af coronavirus. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce