Annonce
Sønderborg

Kornkonger køber sig ind i produktionsvirksomhed

Claus og Hans Otto Ewers har købt 30 procent af aktierne i moderselskabet bag Eegholm A/S i Sønderborg. Arkivfoto: Claus Thorsted

Sønderborg Korn ApS ejet af Claus og Hans Otto Ewers har netop købt 30 procent af aktierne i moderselskabet for Eegholm A/S.

Sønderborg: Per 1. marts har Sønderborg Korn ApS købt 30 procent af aktierne i Ny Eegholm Holding A/S, der er moderselskab for Eegholm A/S.

- Vi har fulgt Eegholm i en del år, så da muligheden bød sig for at investere, var vi ikke i tvivl. Vi glæder os til at tage aktivt del i virksomhedens fremtidige virke, siger Claus Ewers som sammen med sin bror ejer Sønderborg Korn.

Aktierne har de købt af Blåvand Holding A/S, der er ejet af Eegholms mangeårige direktør Erling Duus. Han har tidligere aftalt med selskabet, at han ønsker at gå på pension i sommeren 2019. Morten Kjær Hansen er den 1. januar tiltrådt som direktør for selskabet.

- Eegholm har fyldt meget i mit aktive erhvervsliv. Virksomheden er sund og i en god gænge takket være dygtige medarbejdere, og jeg er glad for, at det er en Sønderborg virksomhed, der har fundet interesse i at investere i Eegholm A/S for at fortsætte den gode drift i lokalområdet, siger Erling Duus.

Prisen på aktieopkøbet i Ny Eegholm Holding A/S er ikke offentliggjort.

Annonce

Vi har fulgt Eegholm i en del år, så da muligheden bød sig for at investere, var vi ikke i tvivl. Vi glæder os til at tage aktivt del i virksomhedens fremtidige virke.

Claus Ewers, Sønderborg Korn ApS

En sund forretning

Eegholm er grundlagt i 1924 og er en virksomhed, som har specialiseret sig i at levere komponenter, eltavler og individuelle kundeløsninger, der indgår i elektromekaniske opgaver. Moderselskabet har i dag 110 ansatte og har bare de seneste fem regnskabsår givet et overskud på små 30 millioner kroner.

- Vi er rigtig glade for, at Sønderborg Korn har kunnet se de spændende muligheder, Eegholm byder og siger samtidig tak til Erling Duus, der har gjort en utrættelig indsats som administrerende direktør for selskabet i næsten 20 år, siger bestyrelsesformand Arthur Müller.

Claus og Hans Otto Ewers er femte generation i det succesrige korn- og foderstoffirmaet Brødr. Ewers, der er oppe på at have omsætning på over 1,5 milliard kroner og et overskud på 38,6 millioner. Brødrene beskæftiger sig blandet også med landbrugsdrift i udlandet, opkøb og salg af byggegrunde, ligesom de indtil for nylig ejede en del af Brøggeriet i Sønderborg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce