Annonce
Haderslev

Korntørringsanlæg brød i brand og gav en masse røg

Indsatsleder Henrik Nielsen kunne hurtigt sendte dronepiloten hjem igen. Dronen blev der ikke brug for. Foto: Larz Grabau

NUSTRUP: En lang række udrykningskøretøjer fra øst, vest og syd havde søndag efter klokken 14.12 retning mod en gårdbrand på Skibelundvej 2.

Der var gået ild i noget korn i et tørringsanlæg.

– Jeg stod og snakkede med min kone og naboen. Så sagde jeg; prøv og se, det ryger. Jeg kører lige ned og ser, hvad der er galt, fortæller Hans Jørgen Hansen.

Han ringede 112.

– Jeg sagde til dem; I behøver ikke køre med det hele, men det var ikke noget, de bestemte.

Så selv en dronevogn kørte mod brandstedet fra Aabenraa. De kører automatisk med, når meldingen kommer om gårdbrand, industribrand eller noget andet stort. Dronen blev der dog ikke brug for. Brandfolkene fra Gram fik hurtigt styr på situationen. Men glødebranden var ikke sådan at få bugt med.

– Vi er lige ved at tømme en mindre silo for korn. Der var en kraftig røgudvikling. Det er typisk for en glødebrand, fortalte indsatsleder Henrik Nielsen knap to timer efter alarmen gik.

Tørringsanlægget ligger for sig selv ved siden af en lade. Ilden bredte sig ikke. Men der var skader på silo og tørringsanlæg. Og et par tons korn gik til.

Annonce
Der gik ild i korntørringsanlægget på Skibelundvej 2. Foto: Larz Grabau
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Annonce