Annonce
Erhverv

Kort proces: H.P. Therkelsen bortviser dømte medarbejdere

Administrerende direktør Peter Therkelsen bortviste fredag de tre medarbejdere, der onsdag modtog en straks for dokumentfalsk. Arkivfoto: Claus Thorsted

Padborg: De tre medarbejdere, der onsdag blev straksdømt for dokumentfalsk, er ikke længere ansatte hos transportfirmaet H.P. Therkelsen i daglig tale bare HPT.

Det skriver Transportmagasinet fredag, og til mediet siger administrerende direktør Peter Therkelsen:

- De tre medarbejdere har begået fejl, og det har nu fået konsekvenser for dem.

Beslutningen er truffet, efter at H.P. Therkelsens hovedsæde i Padborg tidligere på ugen blev ransaget af politiet efter en mistanke om dokumentfalsk i forbindelse med cabotagekørsel, og de tre medarbejdere allerede onsdag blev dømt.

Sagen begyndte at rulle, da politiet efter at have modtaget en anmeldelse slog til mod fire H.P. Therkelsen-lastbiler rundt i Danmark.

H.P. Therkelsens direktør var selv til stede, da politiet mødte op tirsdag morgen.

- Det var ikke en rar oplevelse. Det var da et chok, man fik. Det er ikke noget, at der står en politimand, som vil snakke med én, men så står der 10-12 betjente, da man kommer ind i lokalet. Ret skal være ret, og alt skal gå redeligt til, så derfor samarbejdede vi hele vejen igennem. Hvilket vi også vil gøre fremadrettet, lød det blandt andet fra Peter Therkelsen til JydskeVestkysten torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Nu må de klare sig selv

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce