Annonce
Aabenraa

Korte pinde: Fire nye testcentre åbner i kommunen

På de nye pop-up testcentre i Aabenraa Kommune bruger Carelink de kortere og mere behagelige podepinde. Arkivfoto: Morten Stricker
Alt tyder på, at smitten igen er under kontrol i Aabenraa Kommune. Samtidig åbnes fire nye kvik-testcentre, hvor man bruger den korte og mere behagelige podepind.

AABENRAA: Efter en periode med høje smittetal og et større corona-udbrud i Løjt var der mandag flere gode nyheder i Aabenraa Kommune.

For det første kunne kommunen meddele, at der allerede fra tirsdag åbner fire nye pop-up testcentre i kommunen.

For det andet er antallet af smittede i Aabenraa Kommune faldet fra 46 til 38 fra søndag til mandag. Tallet fortæller, hvor mange smittede der har været de seneste syv døgn.

Karen Storgaard Larsen, der er direktør for social- og sundhed i Aabenraa Kommune, kunne mandag bidrage med endnu en god nyhed: Mandag morgen viste tallene, at der inden for de seneste 24 timer slet ikke havde været nogen nysmittede i Aabenraa Kommune.

Tallene giver håb om, at Aabenraa og resten af Sønderjylland kan komme med i næste fase af genåbningen.

- Vi ved ikke, hvordan regeringen prioriterer, men det er klart, at kommunen bringer sig selv i spil i forhold til genåbning, hvis den har gode tal, fastslår Karen Storgaard Larsen.

Annonce

Nye testcentre

Allerede fra tirsdag åbner Carelink fire nye såkaldte pop-up-testcentre i Aabenraa Kommune foruden det center, som Carelink allerede har på den tidligere Rødekro Skole.

De nye centre placeres i Arena Aabenraa, Tinglev Fritidscenter, Grænsehallerne i Kruså og Bylderup-Bov Idrætscenter.

Åbningstider

De fire nye testcentre har følgende åbningstider:

Arena Aabenraa: mandag og onsdag 7-14, tirsdag og torsdag 10-17 og fredag 8-18.

Grænsehallerne Kruså: Onsdag 8-12 og søndag 10-16.

Tinglev Fritidscenter: Mandag 14-18 og torsdag 8-12.

Bylderup-Bov Idrætscenter: mandag 8-12, onsdag 14-18 og lørdag 10-16.

- Vi har fået at vide, at Carelink her vil bruge de nye kortere podepinde, der skulle være mere behagelige, fortæller Karen Storgaard Larsen.

- I takt med at borgere, der skal på arbejde og møde på uddannelsescentre, i stadigt større udstrækning efterspørger tests, er det vigtigt, vi får et fintmasket testnetværk. De nye pop-up testcentre skal blandt andet erstatte de tests, vi hidtil har haft på flere - især kommunale - arbejdspladser.

Der er ikke sat slutdato på, hvor længe de fire nye pop-up testcentre skal fortsætte. Det afhænger af, hvordan smittesituationen udvikler sig.

Annonce

Tættere på

Borgmester Thomas Andresen er glad for, at borgerne nu får flere muligheder for at få en hurtigtest:

- Det betyder, at vi hurtigere kan bryde smittekæder, og dermed kommer vi et skridt tættere på, at flere aktiviteter kan genåbne til gavn for alle, siger han.

Man behøver ikke bestille tid på de nye pop-up testcentre, men skal blot møde op i åbningstiden. Der er tale om en kviktest, og den tilbydes gratis til alle over 12 år.

Udover de fire nye testcentre vil der også fortsat være muligt at bliver hurtigtestet i Bov, hvor centret især er målrettet folk, der skal over grænsen. Dette testcenter vil fra tirsdag den 2. marts have til huse i Merittens tidligere lokaler på Visherredsvej 3. Her er der åbent alle ugens syv dage.


Det er klart, at kommunen bringer sig selv i spil i forhold til genåbning, hvis den har gode tal.

Karen Storgaard Larsen, direktør social- og sundhed,  Aabenraa Kommune.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce