Annonce
Læserbrev

Kortere åbningstid og højere forældrebetaling i SFO’erne

Læserbrev: Igen i år varsler Varde Kommune med besparelser på fritidsområdet. Denne gang går forslaget på at reducere åbningstiden i SFO’erne med en time om ugen og samtidig hæve forældrebetalingen. Forældrene skal altså betale mere for mindre, og pædagoger og børn vil opleve, at normeringen forringes yderligere. BUPL Sydjylland finder spareforslagene både visionsløse og bekymrende, og stiller spørgsmål ved, hvor længe forældrene vil acceptere at betale til et fritidstilbud, der konstant forringes. Det er nemlig langt fra første gang, SFO’erne skal spare. I forbindelse med det seneste budget blev der nedlagt 10 pædagogstillinger i SFO’erne. Sidste års markante normeringsforringelse kan mærkes i hverdagen i SFO’erne. Det dokumenteres i en ny BUPL-undersøgelse (april 2019). Her svarer 57 procent af pædagogerne i Varde Kommune, at de inden for den sidste uge har oplevet, at de var for få medarbejdere i forhold til arbejdsopgaverne. Derudover vurderer 66 procent af pædagogerne, at de ikke kan give støtte til sårbare og udsatte børn/unge pga. personalemangel.

Der er skåret helt ind til benet på fritidsområdet. Pædagoger og ledere kæmper for at sikre, at børnene får en god dag i SFO’erne, men normeringen er så presset, at der flere dage er tale om ren og skær råpasning. Jeg vil derfor på det kraftigste opfordre politikerne i Varde Kommune til at friholde SFO’erne fra yderligere besparelser.

Annonce
Jonna Gudmundsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

55 til 80 ejendomme risikerer at skulle lade livet ved ny Hærvejsmotorvej

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce