Annonce
Haderslev

Kortfilm om sex-overgreb hitter hos film-magasin

"Årets par", der er kommet til verden med hjælp fra Future Class i Haderslev, beskæftiger sig med seksuelle overgreb. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
"Årets par", der er kommet til verden med støtte fra Future Class i Haderslev, ligger i top hos filmmagasinet Ekko.

HADERSLEV: Jeppe Tyche Vinum, Haderslev, er en stolt mand i denne tid. Han står sammen med Christine Strange, Gram, bag filmforeningen Future Class, der vil være fødselshjælper for blandt andet filmprojekter, og nu har en af de film, foreningen har støttet, fået særlig opmærksomhed.

Novellefilmen ”Årets par”, har i to uger ligget i toppen af filmmagasinet ”Ekkos” top ti – den såkaldte shortliste.

Filmen handler om en gruppe studerende, der er taget på rustur. Esben og Katrine finder hinanden under festen og har sex om natten. Men dagen efter melder sig spørgsmålet sig: Havde de sex mod Katrines vilje? Stemningen bliver dårligt, og de øvrige deltagere tvinges til at vælge side i konflikten.

Temaet i den 25 minutter lange film fået fornyet trist aktualitet efter årets Roskilde Festival, hvor antallet af voldtægtsanmeldelser har været større end tidligere set.

Dans-tysk samarbejde

Future Class er dannet for støtte talentpleje indenfor film, sang og litteratur. I april holdt foreningen samme med 12 danskere og tyskere mellem 18 og 27 år en forpremiere på kortfilm, som de 12 havde produceret.

Future Class havde støttet filmskaberne med workshops og viden om, hvor der er penge til rådighed. Foreningen sikrede projektet 15.000 euro – over 110.000 kroner - fra EU via Kurskultur, der er en paraplyorganisation for Region Syddanmark og Regions Slesvig. EU-pengene er ifølge Jeppe Vinum og Christine Strange af stor betydning for det videre arbejde, da EU-tilskud ofte åbner for penge fra andre kilder, fordi det ses som en blåstempling.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce