Annonce
Varde

Kræftalarm afblæst: Borgmester Erik Buhl udskrevet fra sygehuset med godt nyt

Borgmester Erik Buhl (V) i Varde Kommune er nu efter godt en uges indlæggelse på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg udskrevet. Han har fortsat ikke fået en endelig diagnos. Erik Buhl skal fortsat være i ambulant behandling, men han begynder så småt et genoptage arbejdet. Arkivfoto: John Randeris
Borgmester Erik Buhl (V) i Varde Kommune er nu udskrevet fra Sydvestjysk Sygehus. Han har ikke som frygtet kræft, men han skal fortsat undersøges. Lægerne har ikke stillet en endelig diagnose.

Varde: Efter godt en uges indlæggelse på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg er borgmester Erik Buhl (V) fra Varde udskrevet. Han blev tirsdag aften i sidste uge under et gruppemøde på Varde Rådhus hentet af en ambulance, da blodprøver taget om formiddagen viste et forhøjet indhold af kalk i blodet, ligesom tallene for nyrerne ikke var normale.

- Det ser lyst ud nu. Det ser ikke ud til, at det er kræft. Det er jeg selvfølgelig vildt glad for, og det er dejligt at komme hjem i vante omgivelser, siger Erik Buhl (62), der bor i Skovlund.

Bortset fra lidt træthed og et større vægttab har Erik Buhl ikke selv følt sig syg. Men selv om lægerne i første omgang har afblæst kræftalarmen, så er alle bekymringer ikke væk.

Han fortæller, at han den kommende tid er i ambulant behandling og skal gennemgå flere undersøgelser for noget, som kan behandles og i værste fald, noget man ikke dør af, men med.

Hvad, finder Erik Buhl ikke skal ud til offentligheden på nuværende tidspunkt. For lægerne har ikke stillet en endelig diagnose. Han har kun rosende ord til overs for sundhedsvæsnet.

- Usikkerheden er ubehagelig. Men jeg har kun oplevet et sundhedssystem, der fungerer, siger Erik Buhl.

Annonce

Ægte omsorg

Nu glæder han sig i første omgang over, at han så småt kan begynde at genoptage sit hverv som borgmester. Men dog langt fra de normalt 60-70 timer om ugen.

Han vil dog helt sikkert være på Varde Rådhus på tirsdag, når vinderprojektet til den nye Frelloskole i Varde offentliggøres.

- Jeg vælger nogle enkelte ting, siger Erik Buhl, der er blevet overøst med hilsner siden indlæggelsen.

Mange i den nærmeste familier er naturligt nok meget berørte og påvirkede af den megen omtale i medierne.

- Jeg har mødt en ægte omsorg fra mange. Det er et wakeupcall, siger Erik Buhl om det forhold, at man skal huske at være der for hinanden, mens vi er i live.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce