Annonce
Tønder

Kræftpatient samlede 160.000 kroner ind på fem dage

Steffen Matzen er i dag sygemeldt, og han er i behandling for modermærkekræft, der har spredt sig til binyre, lever, bækken, rygsøjle og hjernen. - Min arbejdsplads har været helt fantastisk. De holder kontakt og støtter mig. Det betyder enormt meget, at jeg har et sted, jeg hører til. Min familie og mine venner har også virkelig været der, og ligesom vi er gode til at tale om sygdommen, så er vi også gode til at tale om andet end sygdommen.

27-årige Steffen Matzen fra Tønder har på fem dage indsamlet 160.000 kroner til behandling i udlandet for modermærkekræft. Lokale, bekendte, men også fremmede har støttet.

TØNDER: På kun fem dage har Steffen Matzen indsamlet 160.000 kroner i en privat indsamling på nettet.

Penge skal gå til virusterapi, en behandlingsform for modermærkekræft, hvis hans nuværende behandling ikke virker.

- Jeg er totalt overrasket. Det er helt vildt, at så mange har støttet med forskellige beløb, så jeg på så kort tid kunne indsamle hele beløbet, siger han.

Han er 27 år. Det, der i 2010 begyndte som kræft i et modermærke, har nu spredt sig.

- Jeg har kræft i bækkenet og rygsøjlen, i leveren, i binyrer og i hjernen. Når det er i hjernen, så er nogle behandlingsmetoder udelukket. Vi er ved back-up planen nu, men hvis det ikke virker, så er det, jeg måske ser mod udlandet.

Annonce

Jeg har kræft i bækkenet, rygsøjlen, leveren, binyren og hjernen. Når det er i hjernen, så er nogle behandlingsmetoder udelukket.

Steffen Matzen om indsamlingen

Andre alternativer

Steffen Matzen har selv researchet sig frem til, at der i udlandet er gode resultater med virusterapi.

- Måske er der kommet andre behandlingsmetoder her til den tid, som jeg så kan prøve. Heldigvis bliver der hurtigt udviklet nye behandlinger. Jo flere alternativer, jeg har klar, jo bedre.

Virusterapi i udlandet anslås at koste 150.000 kroner, oplyser han, men da han var under uddannelse, da sygdommen ramte, havde han ingen forsikringsdækning for kritisk sygdom. Derfor lavede han indsamlingen.

- Det, der faktisk er bedre end pengene, er, at så mange har ønsket at støtte mig. Der er kommet mange beskeder fra folk, både som jeg kender og ikke kender. Det har givet mig tro og håb, og det er endnu mere værd, siger Steffen Matzen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce