Annonce
Vejen

Kræftramte tilbydes træning i VIC

Vejen Idrætscenter tilbyder nu trænng til kræftramte og personer, som har haft kræft. Der trænes både onsdage og torsdage, men man kan sagtens nøjes med kun at deltage én gang om ugen, oplyser kommunikationschef i VIC, Signe Grüner Hansen. Arkivfoto
Projektet "Din Sundhed" byder ikke kun på uddannelse af sundhedsmotivatorer. Flere og flere patientgrupper tilbydes nu træning på særskilte hold.
Annonce

VEJEN: Vejen Idrætscenter tilbyder nu også træning til kræftramte og tidligere kræftramte. Der tilbydes træning to gange om ugen - onsdage og torsdage - og træningen består blandt andet af yoga, lettere dansetrin og forskellige bold- og elastikøvelser. Der tilbydes efter hver træningslektion noget meditation samt socialt samvær omkring en kop kaffe.

Træningen ledes af VIC-instruktør Joye Meulengracht; meditationen ledes af Bernt Lassen.

De nye cancer-hold tilbydes som en del af konceptet "Din Sundhed", der støttes af TrygFonden. Projektet skal være med til at sikre, at endnu flere borgere vælger en sund og aktiv livsstil, og der er blandt andet uddannet en stor gruppe sundhedsmotivatorer, som skal hjælpe andre med at komme godt i gang med at leve sundt.

Vejen Idrætscenter tilbyder i forvejen - via dette projekt - træning til blandt andet gigtramte, folk med hjerteproblemer, rygproblemer og diabetes. Alle disse hold er etableret i samarbejde med lokale patientforeninger, og samarbejdet glæder kommunikationschef i Vejen Idrætscenter, Signe Grüner Hansen.

Hun siger:

- Det er skønt med så godt et samarbejde. At patientforeningerne står bag, skulle gerne signalere en vis seriøsitet, og sikre, at den træning, der tilbydes, er direkte målrettet folk med forskellige sygdomme. Den erfaring, vi gør os på området, skal bagefter deles med mange andre idrætsanlæg herhjemme. Det er en spændende proces.

Det er skønt med så godt et samarbejde. At patientforeningerne står bag, skulle gerne signalere en vis seriøsitet, og sikre, at den træning, der tilbydes, er direkte målrettet folk med forskellige sygdomme.

Signe Grüner Hansen, kommunikationschef i VIC

Annonce

Etableres på opfordring

De nye cancerhold er etableret på opfordring af kræftramte, og træningen tager højde for, at mange kræftramte under kemobehandling er ekstra modtagelige over for virusangreb. Derfor afsprittes alle redskaber, der benyttes.

Deltagerne tilbydes en gratis prøvegang, og herefter koster det en tyver per gang.

Efter sommerferien tilbydes egentlige holdforløb i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.

Din Sundhed

Vejen Idrætscenter modtog i juni sidste år en donation fra TrygFonden på 2,3 millioner kroner til pilotprojektet “Din sundhed”. Vejen Idrætscenter skal via dette projekt danne rammen om en ny type genoptræningsforløb, der er målrettet borgere, som ikke er særligt aktive.

Indtil videre er der uddannet en lang række sundhedsmotivatorer og igangsat forskellige tilbud.

Tanken er, at projektet skal bane vej for at gøre idrætsfaciliteter i Danmark til mere aktive spillere på sundhedsområdet - både når det gælder rehabiliteringsforløb og generel forebyggelse af livsstilssygdomme.

Der satses i projektet på fysisk aktivitet, egenindsats og fællesskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Regionalt

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Danmark

Live fra pressemøde: 'Smittetal er gået fuldstændig bananas' - hele verdenskortet kan snart blive orange

Annonce