Annonce
Varde

Kræftsyg: Jeg tror på, at jeg kan klare coronaen

Per Theilgaard Jepsen fik mandag i sidste uge den glædelige besked, at kræften i ham nu er så lille, at den ikke er målbar. Privatfoto
Per Theilgaard Jepsen fra Varde har kronisk tarmkræft. For syv måneder siden ville han være død, hvis han blev smittet med corona – nu tror han på, at han kan klare den.
Annonce

Varde: For syv måneder siden var Per Theilgaard Jepsen fra Varde i kemo. 48 timer ad gangen gik han med en pose cellegift på siden, som langsomt dryppede ind i hans blodbaner.

Den tarmkræft, der blev opdaget og behandlet og erklæret væk i 2017, var dukket op igen. Nu havde den spredt sig til leveren og mellemgulvet.

- For syv måneder siden, hvor jeg fik kemo, var jeg nok død af corona, hvis jeg var blevet smittet. Manglende respekt for, at folk kan blive alvorligt syge af det, er ikke rart, siger han.

Per Theilgaard Jepsen

  • 64 år. Gift med Hanne Jepsen. 40 års bryllupsdag i år.
  • Gulvsælger ved Hoka Tæpper.
  • 21. marts 2017 opdaget tarmkræft. Behandlet med kemo på piller og erklæret rask.
  • Genopdaget kræft i december 2018. Nu spredt til lever og mellemgulv.
  • Kemo fra januar til august 2019. 12 portioner i drop over 48 timer.
  • Mandag 2. marts seneste skanningsresultat: Kræften er så lille, at den ikke er målbar.
  • Skal resten af livet skannes med kontrastvæske hver tredje måned.
Annonce

Ikke noget at gøre grin med

Per Theilgaard Jepsen bryder sig ikke om, at nogle gør grin med corona-risikoen. For undervejs i behandlingssystemet har han mødt medpatienter, der for alt i verden ikke må blive smittet.

- Nogle af de andre kræftpatienter, jeg har mødt, vil med hundrede procents sikkerhed ikke overleve, hvis de bliver smittet. Dér skal man tage det alvorligt, siger han og fortsætter:

- Da jeg fik kemo, skulle jeg henvende mig omgående i Vejle, hvis jeg fik over 38,5 i temperatur. 38,5 kan almindelige mennesker jo sagtens klare, men så alvorligt nedbryder kemo dit immunforsvar, at det er farligt, når du er i kræftbehandling. Jeg passede mit arbejde, imens jeg var i kemo, men hvis en i nærheden hostede eller pudsede næse, trak jeg mig. Det kan man sagtens gøre på en pæn måde.

Annonce

Corona kan ikke slå Per omkuld

Præcis som corona-frygten for alvor indtog Danmark for en uge siden, fik Per Theilgaard Jepsen den glædelige besked fra sygehuset, at hans kræft nu er så lille, at den ikke kan måles. Han er ikke rask, men kræften er på et absolut minimum.

Hans immunforsvar er dog stadig nedsat. Hvor meget ved han ikke.

- Det har jeg valgt ikke at vide. Man behøver ikke at vide alt. Jeg spurgte på et tidspunkt en læge, hvor lang tid jeg kan forvente at leve med den kræftsygdom. Han sagde, at det har jeg ingen interesse i at vide – og det er nok det bedste svar, jeg har fået. Hvad skal jeg bruge det til? Vi kan jo ikke alle rende og bekymre os om noget, der måske sker.

Men du har nok større modtagelighed for corona?

- Det tror jeg. Men jeg er ikke bange af mig. Vi var i Egypten i uge otte. Jeg er ikke bange, og selv, hvis jeg skulle få det, tror jeg, at jeg skal nok klare det. Jeg tror simpelthen ikke på, det vil slå mig omkuld.

For syv måneder siden var Per Theilgaard Jepsen i kemo-behandling og på vagt overfor den mindste forkølelse. Nu tror han på, at han kan modstå selv en corona. I uge otte var hele familien på ferie i Egypten - her med barnebarnet Josefine, seks år, og sønnen Jakob. Privatfoto
Per Theilgaard Jepsen er ikke bange af sig. I uge otte tog hele familien på ferie i Egypsen. Men han vil ikke høre på grin med coronaen, for han kender andre kræftpatienter, der vil dø, hvis de bliver smittet. Her er han med børnebørnene Jannik og Josefine. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce