Annonce
Tarm

Kræmmermarked snor sig uden om reglerne - nu hedder det torvedag

Kræmmermarked på Bork Havn kommer til at skifte form under coronakrisen, så der nu er tale om en torvedag. Arkivfoto: Poul Bülow
Annonce

Bork Havn: De to seneste søndage har politiet været forbi kræmmermarkedet på Bork Havn for at lukke det.

Grunden var i begge til fælde, at der var mere end 50 personer samlet på et sted, og kræmmermarkedet derfor ikke levede op til det gældende forsamlingsforbud.

Men sådan kommer det ikke til at gå på søndag 21. juni. Her vil der nemlig slet ikke være noget kræmmermarked, men i stedet en torvedag, som ikke falder ind under forsamlingsforbuddet.

Medarrangør af kræmmermarkedet, som altså nu er blevet til torvedag, Winnie Elbæk har talt med politiet, der har givet grønt lys for ændringerne.

- Jeg er på vej ned at se, hvordan det skal stilles op, for nu skal kræmmerboderne spredes ud over hele havneområdet i stedet for at stå samlet, siger hun.

Annonce

Forskellige regler

Winnie Elbæk er glad for, at det lykkedes at få bøjet reglerne så tilpas meget, at arrangementet nu kan finde sted uden at bryde loven. Samtidig er hun dog træt af, at man ikke kan holde markedet som sædvanligt.

Hun føler, at regler bliver forvaltet forskelligt fra politikreds til politikreds, og hun forstår ikke, hvorfor et legeland må have 450 besøgende, mens et kræmmermarked, der ligger under åben himmel, ikke må have mere end 50.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce