x
Annonce
Indland

Kraftig blæst sender fly væk fra Billund Lufthavn

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Fly omdirigeres og forsinkes i Billund, mens flere politikredse advarer om væltede træer og vand på vejene.

Kraftig blæst har søndag ramt landet, og det giver både problemer for fly og bilister.

Annonce

Flere fly til og fra Billund Lufthavn er således søndag aflyst, omdirigeret eller forsinket som følge af kraftig blæst, skriver TV Syd.

Vinden går på tværs af landingsbanen, hvilket giver problemer for flyene, når de lander og letter.

Ryanairs fly fra London til Billund måtte opgive at lande i lufthavnen. Det er i stedet landet i Københavns Lufthavn, oplyser en af passagererne om bord til TV Syd.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi melder man desuden om væltede træer og vand på flere kørebaner.

- Rigtig mange vejstrækninger i politikredsen er plaget af meget vand på kørebanen. Der kan ikke skiltes med dette alle steder. Mange træer er i løbet af formiddagen væltet ud over kørebanerne. Kør efter forholdene og kør forsigtigt, skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

Vejdirektoratet råder personer i vindfølsomme køretøjer til at holde sig fra "mange af de større broer".

Sallingsundbroen, der forbinder Mors med Salling, er desuden i fare for at blive lukket, skrev Midt- og Vestjyllands Politi i formiddags.

Østjyllands Politi beder borgere om at være opmærksomme grundet den kraftige vind og regn.

De kraftigste vindstød er målt i Thisted i Nordjylland, hvor Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) målte vindstød svarende til stærk storm.

DMI varsler på sin hjemmeside om voldsomt vejr i store dele af landet, men vinden har toppet søndag og vil aftage gradvist i løbet af eftermiddagen, lyder det.

Søndag eftermiddag er superligakampen mellem FC Nordsjælland og AC Horsens i Farum blevet aflyst som følge af vindforholdene.

Der er risiko for, at skilte river sig løs, skriver FC Nordsjælland på Twitter.

/ritzau/

Artikel fra TV Syd
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce