Annonce
Alarm 112

Kraftig hagl skaber kaos: 14 køretøjer impliceret i kæmpeuheld på motorvejen

Foto: Local Eyes.


Et voldsomt haglvejr skabte tirsdag kaos på Esbjergmotorvejen, hvor flere bilister ved middagstid mistede herredømmet på grund af glat føre.

I alt 14 biler var involveret i flere uheld mellem afkørsel 72 Bramming og afkørsel 73 Korskro kort før middag. Seks personer kom lettere til skade.

Uheldene skete både i østlig og vestlig retning.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Efterfølgende blev motorvejen spærret. Først i begge retninger. Senere blev der åbnet for trafik i østlig retning.

Klokken 14 var motorvejen stadig delvist spærret, og arbejdet med at rydde op efter uheldene var i gang.

- Først og fremmest skal køretøjerne fjernes. Men vi er yderligere udfordret, da flere af bilerne har lækket brændstof på vejen. Det gør vejbanen glat, og det skal spules væk, fortæller vagtchef Ivan Gohr Jensen til Ritzau.

12 af de forulykkede biler kørte galt i retning mod Esbjerg. De resterende to biler forulykkede i retning mod Kolding.

Klokken 14.40 oplyser politiet, at oprydningsarbejdet er forbi.

- Så er der helt ryddet op på Esbjergmotorvejen efter uheldene tidligere på dagen. Trafikken kører igen, lyder det på Twitter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce