Annonce
Esbjerg

Kraftig røgudvikling: Politi og brandvæsen rykkede ud til brand på Esbjerg Havn

Lørdag aften udbrød der brand i et skib, der ligger i Esbjerg Havn. Foto: Local Eyes
Brandfolk fik lørdag aften hurtigt kontrol over brand på skib på Esbjerg Havn.

Esbjerg: Politi og brandvæsen er lørdag aften rykket ud til en melding om en brand på Esbjerg Havn.

Det er et skib, der ligger til kajs ved havnen, som der var opstået brand på, oplyser vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Erik Lindholdt. Det var en forbipasserende, der anmeldte branden til alarmcentralen klokken 20.54.

- Anmeldelsen lyder på, at der er kraftig røgudvikling fra skibet, siger Erik Lindholdt.

Brandfolkene fik hurtigt kontrol over branden, da de nåede frem, og derfor er røgudviklingen også meget begrænset nu.

Der var ingen personer ombord på skibet, da branden brød ud.

Skibet er dansk indregistreret, og det er ifølge Erik Lindholdt et skib, der bruges til at sejle mandskab til og fra vindmølleparker. Politiet har været i kontakt med skibets kaptajn.

Politiet kender endnu ikke omfanget af skaderne fra branden, ligesom årsagen også er ukendt.

Annonce
Lørdag aften udbrød der brand i et skib, der ligger i Esbjerg Havn. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce