Annonce
Sport

Kraftige vindstød spolerer VM-åbning på vandet

Benoit Tessier/Reuters
Der blev kun gennemført to sejladser i 49er på VM's førstedag på grund af dårligt vejr i Auckland.

Førstedagen af VM i bådklasserne 49er, 49erFX og Nacra 17 blev spoleret af kraftige vindstød på vandet ud for Auckland i New Zealand.

Derfor blev konkurrencerne tirsdag formiddag lokal tid udskudt, og tirsdag eftermiddag blev konkurrencerne i 49erFX og Nacra 17 indstillet for dagen.

Da vinden stilnede af, fik 49er-sejlerne lov til at gennemføre to sejladser. Her havde klassens fire danske besætninger begrænset succes.

Michael Hansen og Mathias Sletten er de bedste danskere efter de første to sejladser og ligger samlet nummer 18, mens Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhl ligger nummer 21.

Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen ligger nummer 27, mens Jakob Precht Jensen og rutinerede Jonas Warrer ligger nummer 28.

I både 49erFX og Nacra 17 er der to danske besætninger med.

Danmark har sikret sig en OL-nationsplads i alle tre bådklasser, men der er ikke sat navn på OL-besætningerne.

Det skal denne uges VM i Auckland samt næste års VM, der ligger allerede i februar i Australien, afgøre.

Den besætning fra hver bådklasse, der over de to mesterskaber opnår det bedste resultat, får OL-billetten.

Dansk Sejlunions målsætning er at hente en VM-medalje i en af bådklasserne i denne uge.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce