Annonce
Udland

Kraftigt jordskælv medfører evakueringer i Cuba og Miami

Stringer/Reuters
Jordskælv med en beregnet styrke på 7,7 er registreret 125 kilometer nordvest for Jamaica i Det Caribiske Hav.

Et kraftigt jordskælv i Det Caribiske Hav skabte tirsdag rystelser i Jamaica, Cuba, Caymanøerne og Miami i Florida.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Jordskælvet blev målt til en beregnet styrke på 7,7 og blev registreret 125 kilometer nordvest for Jamaicas kyst klokken 20.10 dansk tid.

Der er hidtil ingen meldinger om sårede eller større ødelæggelser.

I den cubanske hovedstad, Havana, er flere bygninger blevet evakueret, skriver nyhedsbureauet AFP.

Også i den amerikanske millionby Miami måtte folk lade sig evakuere i flere af byens høje bygninger.

Ifølge den jamaicanske avis The Observer kunne man mærke skælvet i store dele af landet.

Jordskælvet udløste kortvarigt et tsunamivarsel for kyster i Jamaica, Cuba og Caymanøerne, Mexico, Belize og Honduras.

Ifølge USA's Geologiske Undersøgelse var der risiko for "farlige tsunamibølger ved kyster, der ligger inden for 300 kilometers afstand fra skælvets epicentrum".

Men kort før midnat tirsdag aften dansk tid er tsunamivarslet afblæst, skriver AFP.

- Baseret på de tilgængelige data er der ikke længere fare for en tsunami, efter at jordskælvet er overstået, og der er ingen trussel længere, oplyser de amerikanske myndigheder.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce