Annonce
Nordtyskland

Krav om flere solceller splitter regeringskoalition

De Grønne kræver solceller på alle nybuyggerier i Slesvig-Holsten.
De Grønne i Slesvig-Holsten kræver solceller på alle nybyggerier. Det rene vanvid mener regeringspartnerne i det konservative CDU.
Annonce

KIEL: De Grønne i Slesvig-Holsten puster til ilden i samarbejdet i regeringskoalitionen med det konservative CDU og de liberale i FDP. Partiet er nemlig i gang med at udarbejde et valgprogram

- Vi ønsker pligt til at sætte solceller på tagene ved alle nybyggerier i delstaten. Det skal også gælde, når ældre tag skal udskiftes, siger Steffen Regis, der er formand for De Grønne i Slesvig-Holsten.

Planen møder massiv modstand hos koalitionspartnerne

- Det er det rene vanvid. Solaranlæg i forbindelse med byggeri er en helt privat afgørelse, mener Peter Lehnert, der er boligpolitisk ordfører for CDU i landdagen.


Det er det rene vanvid. Solaranlæg i forbindelse med byggeri er en helt privat afgørelse.

Peter Lehnert, CDU.


Han påpeger, at ikke alle tag egner sig til solceller, og at der i øvrigt ikke er mangel på alternativ energi i delstaten. Faktisk bliver der produceret mere grøn energi i delstaten, end el-nettet kan sende videre.

Også Jan Marcus Rossa fra FDP er skeptisk.

- Jeg har svært ved at få øje på behovet for lovgivning på dette område. Slesvig-Holsten har først og fremmest brug for nye, billige boliger. Udfaldet bliver det modsatte, hvis der kommer et påbud om at etablere etablere solceller i forbindelse med nybyggeri, siger Jan Markus Rossa,

De Grønne fastholder imidlertid deres ønske.

Annonce

Ønsker skrotpræmie

- Det er et omfattende bidrag til beskyttelsen af klimaet, mener Ann-Kathrin Tranziska, der er medlem af formandskabet hos De Grønne i Slesvig-Holsten.

Hun kræver også en skrotpræmie for for gamle varmeanlæg.

- Især efter coronakrisen ser vi, hvor hurtigt samfundet er i stand til at ændre sig. Den mulighed skal vi udnytte, forklarer Ann-Kathrin Tranziska.

I deres 83 sider lange program ønsker De Grønne også en omlægning af sundhedssystemet, så det ikke længere handler om private sygehuses muligheder for at tjene penge. Her skal staten spille en større rolle.

Annonce

Flere cykelstier

Desuden skal Slesvig-Holsten efter partiets mening også være et miljøvenligt turistmål. Derfor skal der investeres i cykel- og vandrestier.

- Det handler om mod til forandring, men naturligvis også om penge, erkender Steffen Regis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce