Annonce
Vejen

Kreativ camp blandt de første sommeraktiviteter

Børnene fulgte spændte med på, hvor godt farven hang ved, da Lone Jensen et ad gangen fjernede bladene fra papiret. Foto: Anders Davidsen
Uge 27 er - ligesom resten af højsommeren - fyldt med børneaktivteter i Vejen Kommune, som inkluderer billedskolens workshop til førskolebørn.
Annonce

Vejen: Som JydskeVestkysten har fortalt på det seneste, så bliver sommeren noget sjovere for mange af kommunens børn på grund af de 1,6 millioner kroner, man har fået del i fra Børne- og Undervisningsministeriets aktivitetspulje.

Pengene blev fordelt i sidste uge, og allerede nu i uge 27 er de første initiativer kommet i gang.

Vejen Billedskole på Nørretorv har budt ind med et femdagsforløb, de fik grønt lys til, og mandag vrimlede det med 23 aktive førskolelever fra Grønvangskolen, som efter sommerferien starter i børnehaveklasse samme sted.

Lone Jensen underviser til dagligt på billedskolen og er en slags tovholder blandt de fem voksne, som udover hendes egne to voksne børn består af to fra Grønvangskolens SFO med pædagogisk baggrund.

Annonce

Giver nye input

Først på dagen havde museumsinspektør Teresa Nielsen også været med, og i det hele taget er 'normeringen' ganske god i denne for børnene særlige uge.

- Vi har lidt bedre tid og mere rummelighed til det enkelte barn, end hvad de er vant til, siger Lone Jensen.

Lone Jensen havde ikke mange ledige sekunder mandag eftermiddag, hvor børnene kæmpede om at få hendes opmærksomhed. Foto Anders Davidsen

Om formiddagen havde børn og voksne - foruden at lave navneskilte - gået en tur i "Troldeparken" ved den gamle hal, hvor de fandt en masse blade til dagens primære projekt.

Her skulle de således lave såkaldte ecoprint, som kort sagt er billedaftryk af naturmaterialer på papir, efter at det har kogt en times tid.

- Vi introducerer dem til nogle ting, som de ikke nødvendgvis kender til i forvejen, siger Lone Jensen.

Annonce

I fuglenes tegn

Under kogeventetiden gjorde børnene sig umage med at tegne udstoppede dyr fra lokalet såsom en rødspætte og en undulat.

Her havde børnene noget svært ved at lade være med at røre deres bløde pels, selvom de i flere omgange fik besked på, at de skulle fokusere på deres tegninger.

Sådan så et af de mere vellykkede resultater ud med ecoprint. De fik efterfølgende plads på et stativ for at tørre. Foto: Anders Davidsen

Ikke alle børn nåede at se det færdige resultatet af deres ecoprint, inden dagens gøremål sluttede ved 14-tiden med en tur på gåben tilbage til Grønvangskolen.

Det ville de dog få rig muliged for om tirsdagen, hvor de vender tilbage til samme lokaler, og i ugens løb guider Lone Jensen helt overordnet børnene igennem en legende og kreativ udviklingsproces fra ide til færdigt produkt.

- Planen er, at de skal bruge de næste dage på at lave hver deres fuglefigur bestående af et toiletrulle-skelet, papmaché og til sidst farvelægning, siger tovholderen, som også håber, at der bliver tid til lidt ekstra ecoprint på fredagens sidste 'kreadag'.

De børn, som fik til opgave at tegne den udstoppede grønspætte, gik fokuseret til opgaven, selvom det var svært for nogle at abstrahere fra, at der blev taget billeder undervejs, og at fuglen var spændende at røre ved. Foto: Anders Davidsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce