Annonce
Vejen

Kreaværksted på bibliotekterne

Viktoria Ebsen (til venstre) og Sara Nielsen har mærket stor opbakning og taknemmelighed blandt bibliotekernes normale personale. Ifølge de to kvinder havde det ikke ladet sig økonomisk gøre uden sommerpuljen, og rent mandskabsmæssigt krævede det også hjælp udefra. Foto: Anders Davidsen
Der er rig mulighed for at være kreativ på bibliotekerne i Vejen Kommune i disse dage, hvor to sommeransatte kvinder står for såkaldt "sommersjov" til stor glæde for børn.
Annonce

Rødding: For tredje gang på tre uger havde Rødding Bibliotek mandag besøg af Sara Nielsen og Viktoria Ebsen, som lavede kreativt værksted ved et langbord bagerst i lokalet.

Det er de i det hele taget blevet ganske rutineret i, for når denne arbejdsuge er omme, har de været adskillige gange forbi kommunens fire biblioteker, som foruden hovedafdelingen i Vejen tæller Brørup, Holsted og altså Rødding.

Uheldigvis viste denne dag i Rødding sig at være den foreløbig tyndeste målt på deltagere, men helt generelt har de to kvinder - som trods officiel titel af "ungarbejdere" er henholdsvis 19 og 29 år - haft nogle herlige arbejdsuger.

Mandag var den første kreadag, hvor de to sommeransatte var mere eller mindre overladt til deres eget selskab. De har ellers haft nok at lave generelt - som her på Holsted Bibliotek i sidste uge. Foto: Vejen Bibliotekerne

- På nogle tidspunkter har jeg helt glemt at tænke det som et lønnet arbejde, for børnene kommer for at have det sjovt, siger 19-årige Sara Nielsen og tilføjer:

- Jeg ville i hvert fald anbefale det til andre, hvis man ønsker sig et virkelig hyggeligt sommerjob hele vejen igennem.

Hendes 10 år ældre kollega, som mandag faktisk kunne fejre 29 års fødselsdag, var fuldstændig på samme linje.

- Jeg synes, det er helt fint at tilbringe sin fødselsdag på arbejdet, for vi hygger os, og Sara er stadig ikke blevet træt af mig, siger hun grinende og tilføjer, at de kun er blevet mødt af rigtig søde ansatte blandt det normale bibliotekspersonale.

Annonce

Egen planlægning

Ingen af dem har deres daglige gang i biblioteksverdenen, men da Vejen Bibliotekerne fik del i regeringens pulje til sommeraktiviteter, blev de via netværk kontaktet og spurgt, om de kunne tænke sig at pendle de tre juli-uger til Vejen Kommune fra deres respektive bopæle et stykke væk.

Viktoria Ebsen og Sara Nielsen er fra henholdsvis Haderslev og Esbjerg, og de havde inden deres sommerjob aldrig mødt hinanden før. De var derfor begge spændte på, hvordan det ville gå at bygge aktiviteterne op med en 'fremmed', men det er ifølge dem selv gået ganske gnidningsfrit.

- Da vi blev ansat, fik vi at vide, at der intet var planlagt på forhånd, så vi kunne præge det, som vi selv ville. De fleste materialer har vi fået fra Vejen Bibliotek, som også er der, vi kører ud fra i bibliotekets Toyota, siger Sara Nielsen.

Det helt store trækplaster generelt for ugerne rundt på bibliotekerne har måske noget overraskende været at bygge med ispinde, som Vejen Bibliotek i forvejen havde en del liggende af - uden at de af den grund har været brugt til is. Her har kreativiteten i den grad fået frit løb. Foto: Anders Davidsen

Hun er selv lige blevet student i Esbjerg og vil i sit netop startede sabbatår finde ud af, hvad der skal ske videre i uddannelsesforløbet, men hun forventer, det bliver et fag relateret til børn og kan derfor under alle omstændigheder få brugbar erfaring med fra disse dage.

For Viktoria Ebsen har sommerjobbet også en mulig givtig effekt på fremtidsdrømmene.

- Jeg kan virkelig godt lide arbejdsmiljøet på bibliotekerne her i kommunen, og det her arbejde har fået mig til at overveje bibliotekaruddannelsen, siger hun.


Jeg kan virkelig godt lide arbejdsmiljøet på bibliotekerne her i kommunen, og det her arbejde har fået mig til at overveje bibliotekaruddannelsen.

Viktoria Ebsen, sommeransat på Vejen Bibliotekerne


Sommerpuljen gav blandt andet mulighed for at indkøbe en del spil til formålet, men de fleste af dem har foreløbig haft sekundær prioritet blandt børnene - sammenlignet med ikke mindst ispindene. Foto: Anders Davidsen
i sidste uge var der - modsat denne - ganske godt gang i krea-aktiviteterne på Rødding Bibliotek. Denne pigegruppe foretrak at farvelægge billedmotiver. Foto: Vejen Bibliotekerne
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce