Annonce
Esbjerg

Krebs, Agger og 1500 ekstra billetter: Fanø Vesterland spreder det gode humør under coronakrisen

Fanø Vesterland har eksisteret i otte år, og det er blevet et af årets højdepunkter for de lokale festivaltilhængere. Foto: John Randeris/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Der er gode nyheder til de festivalglade mennesker, som gik glip af de første 3500 billetter til dette års Fanø Vesterland. Festivalen sætter nu 1500 billetter til salg på mandag. Arrangør Jesper Møller satser på, at coronakrisen ikke trækker håndbremsen denne gang.

Fanø: Når den næste udgave af Fanø Vesterland løber af stablen, vil det blive med en hel del flere festivalgæster. Den 1. juni sættes der 1500 ekstra billetter til salg til festivalen, der forventes at finde sted den 4. og 5. september i år. I flere år har arrangør Jesper Møller ellers holdt fast i, at man ønsker en kompakt festival, der såvidt muligt undgår drastiske udvidelser. Men efter en intern evaluering har man nu valgt at tage skridtet.

- Det er af nødvendighed, at vi giver op på at holde billetsalget nede. Vi skylder festivalen, gæsterne og især de frivillige, at vi opruster nu, hvis vi vil levere en festival på et højere niveau og gøre oplevelsen bedre for alle, siger Jesper Møller.

I februar løftede Fanø Vesterland sløret for den nye festivalplads, som er flyttet fra lystbådehavnen i Nordby til skov- og græsarealerne ved Kikkebjerg Plantage. Den nye plads' publikumsområde er 1000 kvadratmeter mindre, men gæsterne vil ikke lægge mærke til de 1500 ekstra besøgende, siger arrangøren.

- Vi er trygge ved at sælge de her billetter. Vi har målt den nye plads op, og folk kommer slet ikke til at kunne mærke, at der vil være flere gæster, siger Jesper Møller.

Er det ikke et sundhedsmæssigt sats at sælge flere billetter lige efter en corona-genåbning?

- Jo, men vi laver festival på Fanø for vores gæster, artister og frivillige og ikke for coronakrisen. Så vi bliver nødt til at tage udgangspunkt i den oplevelse, vi vil give vores gæster og ikke have så meget fokus på det hypotetiske.

Fanø Vesterland

Musikfestivalen Fanø Vesterland er i 2020 blevet flyttet til den 4. og 5. september på grund af coronakrisen. Alle festivaler er foreløbigt blevet aflyst til og med august 2020.

Fanø Vesterlands musikprogram er stort set det samme på nær amerikanske David Ramirez, som har meldt afbud på grund af epidemien.

Blandt de optrædende er Medina, Magtens Korridorer, Folkeklubben, Poul Krebs, Jonah Blacksmith, Tim Christensen og Claus Hempler.

Den 1. juni klokken 10.00 bliver der sat 1500 ekstra partoutbilletter til salg. Dermed hæves antallet af gæster til 5000.

Annonce

Ingen kompromiser

Fanø Vesterland byder håndsprit og eftertænksomhed mellem gæsterne velkommen, men man ønsker ikke at afholde festivalen, hvis man er nødt til at dele pladsen op i små felter eller lave det, så folk ikke kan omgås hinanden. Hvis man ikke kan få lov til at afholde Fanø Vesterland, som man kender det, så udskydes den til maj 2021.

- Vi kommer ikke til at gå på kompromis med sikkerheden overhovedet, og vi skal ikke være nogen forsøgskanin, siger Jesper Møller.

Efter Fanø Vesterland tidligt tirsdag offentliggjorde, at der var 1500 ekstra billetter, er Jesper Møller blevet kimet ned af folk, der viser interesse for billetterne.

- Vi bliver bare kørt midt over, så folk vil det jo rigtig gerne. Folk er sultne efter at komme ud og have det sjovt med hinanden igen, siger Jesper Møller.

Hvordan coronakrisen kommer til at påvirke dette års Fanø Vesterland er svært at forudse. Men i øjeblikket fortæller Jesper Møllers mavefornemmelse, at festivalen kan afholdes til september.

- I weekenden var der rigtig mange mennesker på Fanø, og det kan godt se voldsomt ud på afstand. Men jeg kan se, at vi passer godt på hinanden herovre og holder god afstand. Så skal vi ikke tro på, at det bliver til noget?

Da Poul Krebs og Anders Agger lige pludseligt dukkede op

I løbet af weekenden fik Jesper Møller flere mails om festivaltilhængere der trods aflysning alligevel tog turen til Fanø og hørte den musik, som der ellers skulle have været spillet live. Otte af dem kom fra Nordjylland og havde samlet sig i et sommerhus. Derfor ringede Jesper Møller til Poul Krebs og Anders Agger, gode venner af festivalen, og så kom de og uddelte muleposer med champagne, øl og t-shirts.

- Vi tog ud og overraskede en masse mennesker her på Fanø. Det var en fed ting, og folk var virkelig glade for det, siger Jesper Møller.

Se videoen af overraskelsen her

Jesper Møller er manden bag Fanø Vesterland, og han satser på, at festivalen kan afholdes i september. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

EfB For abonnenter

1-1-kamp mod Silkeborg efter den bedste præstation meget længe: EfB fik sendt et stærkt signal

Annonce