x
Annonce
Tønder

Krebs begejstrede publikum da han præsenterede nyt album

Poul Krebs og Henning Kvitnes spillede releasekoncert for deres fælles album "Sange på en rejse" på Tønder Festival. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Poul Krebs og Henning Kvitnes spillede lørdag formiddag release-koncert for deres nye fælles album, "Sange på en rejse - The Vanlose Session" i Tønder Festivalens Telt 1.

Tønder Festival: Stemningen i telt 1 var varm og sitrende, og på trods af det ret tidlige tidspunkt, 11.15, var teltet godt fyldt op, da Poul Krebs og Henning Kvitnes med band gik på scenen.

- Fantastisk, at I er kommet så tidligt op, lød det fra Poul Krebs, da han hilste på publikum.

Og der var mange, der var stået tidligt op for at opleve koncerten, der var den første det musikalske makkerpar spillede sammen, efter at deres nye fælles album, Sange på rejse, blev udgivet lørdag.

- Albummet er blevet til, fordi vi har kendt hinanden i over 30 år, så det måtte vi fejre. Det gør vi med dette album, hvor vi har valgt nogle af hinandens sange. Så var der to, vi ikke kunne blive enige om, så dem skrev vi sammen. Så det er et album, der på ingen måde kan blive beskyldt for at være nyskabende. Og så alligevel. For alting går jo i ring, forklarede Poul Krebs.

Annonce
Danske Poul Krebs og norske Henning Kvitnes sparkede lørdagen i gang på Tønder Festival med en releasekoncert for deres nye, fælles album. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Live-lyd i studiet

Albummet består af 12 numre, og albummet er optaget live i et studie, så musikken på albummet lyder, som om der bliver spillet live.

- Man kan sige meget om albummet, men det er i hvert fald håndlavet, lød det fra Poul Krebs med henvisning til Tønder Festivals slogan med "handmade music".

Publikum i Tønder Festivalens Telt 1 fik da også den helt ægte håndlavede live-lyd lørdag morgen i teltet, og publikum kvitterede ved at være veloplagt på trods af det - forholdsvis - tidlige tidspunkt. Mange fik kickstartet deres festivallørdag med release-koncerten, der bød på både stille ballader, og god gedigen rock med soloer, der fik søvnen ud af øjnene på de fleste.

Albumsange - og så lidt andre sange

Festivalpublikummet i Tønder fik masser af smagsprøver på numrene fra det nye album, men der sneg sig også andre sange ind.

Blandt andet spillede de sangen "Ingen grænser for kærlighed", som en hyldest til afdøde Kim Larsen og Master Fatman.

Publikum blev heller ikke snydt for Poul Krebs' mega-hit "Sådan nogen som os", hvor teltet gav genlyd af de mange publikums-stemmer, der sang med på den velkendte sang.

Efter koncerten kunne publikum vandre videre ud på pladsen i det strålende solskinsvejr efter en god start på dagen.

Der var god energi på trods af det - forholdsvis - tidlige tidspunkt. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce