Annonce
Tønder

Krebs begejstrede publikum da han præsenterede nyt album

Poul Krebs og Henning Kvitnes spillede releasekoncert for deres fælles album "Sange på en rejse" på Tønder Festival. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Poul Krebs og Henning Kvitnes spillede lørdag formiddag release-koncert for deres nye fælles album, "Sange på en rejse - The Vanlose Session" i Tønder Festivalens Telt 1.

Tønder Festival: Stemningen i telt 1 var varm og sitrende, og på trods af det ret tidlige tidspunkt, 11.15, var teltet godt fyldt op, da Poul Krebs og Henning Kvitnes med band gik på scenen.

- Fantastisk, at I er kommet så tidligt op, lød det fra Poul Krebs, da han hilste på publikum.

Og der var mange, der var stået tidligt op for at opleve koncerten, der var den første det musikalske makkerpar spillede sammen, efter at deres nye fælles album, Sange på rejse, blev udgivet lørdag.

- Albummet er blevet til, fordi vi har kendt hinanden i over 30 år, så det måtte vi fejre. Det gør vi med dette album, hvor vi har valgt nogle af hinandens sange. Så var der to, vi ikke kunne blive enige om, så dem skrev vi sammen. Så det er et album, der på ingen måde kan blive beskyldt for at være nyskabende. Og så alligevel. For alting går jo i ring, forklarede Poul Krebs.

Annonce
Danske Poul Krebs og norske Henning Kvitnes sparkede lørdagen i gang på Tønder Festival med en releasekoncert for deres nye, fælles album. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Live-lyd i studiet

Albummet består af 12 numre, og albummet er optaget live i et studie, så musikken på albummet lyder, som om der bliver spillet live.

- Man kan sige meget om albummet, men det er i hvert fald håndlavet, lød det fra Poul Krebs med henvisning til Tønder Festivals slogan med "handmade music".

Publikum i Tønder Festivalens Telt 1 fik da også den helt ægte håndlavede live-lyd lørdag morgen i teltet, og publikum kvitterede ved at være veloplagt på trods af det - forholdsvis - tidlige tidspunkt. Mange fik kickstartet deres festivallørdag med release-koncerten, der bød på både stille ballader, og god gedigen rock med soloer, der fik søvnen ud af øjnene på de fleste.

Albumsange - og så lidt andre sange

Festivalpublikummet i Tønder fik masser af smagsprøver på numrene fra det nye album, men der sneg sig også andre sange ind.

Blandt andet spillede de sangen "Ingen grænser for kærlighed", som en hyldest til afdøde Kim Larsen og Master Fatman.

Publikum blev heller ikke snydt for Poul Krebs' mega-hit "Sådan nogen som os", hvor teltet gav genlyd af de mange publikums-stemmer, der sang med på den velkendte sang.

Efter koncerten kunne publikum vandre videre ud på pladsen i det strålende solskinsvejr efter en god start på dagen.

Der var god energi på trods af det - forholdsvis - tidlige tidspunkt. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce