Annonce
Sønderjylland

Kreditbank-direktør: Vi er klar til at holde hånden under kunder

Deltagerne i Kreditbankens generalforsamling havde hørt efter - ikke forsamlinger på mere end ti og god afstand. Privatfoto
Kreditbanken er godt polstret til at stå imod de økonomiske stød, spredningen af coronavirus kommer til at give. Man er forberedt på at hjælpe med at holde hånden under hårdt pressede erhvervskunder.
Annonce

Aabenraa: Sidste år samlede Kreditforeningen over 1600 aktionærer i Arena Aabenraa til sin generalforsamling. Onsdag aften sad der ti i bankens eget mødelokale.

- Det var godt nok en helt anderledes, mærkelig - og forhåbentlig enestående - oplevelse, lød det efterfølgende fra bankens direktør, Lars Frank Jensen, der i coronavirussens skygge kun havde selskab af tre bestyrelsesmedlemmer, en dirigent, tre medarbejderrepræsentanter og to aktionærer.

I kølvandet på 2019’s rekordhøje overskud på 105,3 millioner kroner før skat er det besluttet at forhøje udbytte fra 30 kroner per aktie til 50 kroner, men Lars Frank Jensen understreger, at selv om det måske lyder som en voldsom stigning, er det fortsat i den lave ende med samlet 8,4 millioner kroner.

- Vi har valgt at gøre det, fordi vi har haft så godt et resultat, og fordi vi er så stærkt funderet. Vi har så rigelig kapital også til at stå igennem den svære periode, der på grund af coronakrisen kommer nu, forklarer Lars Frank Jensen.

Jeg er glad for, at vi - trods alt - fik gennemført generalforsamlingen, da vi så kan overholde de tidsfrister, der er i forhold til årsregnskabet.

Lars Frank Jensen, direktør Kreditbanken

Annonce

Parat til samfundssind

I den aktuelle krise er Kreditbanken, der har hovedsæde i Aabenraa og filialer i Sønderborg, Haderslev og Tønder, klar til at gå ind og vise det samfundssind, situationen kræver. Og som finansminister Nicolai Wammen (Soc.dem, red.) også opfordrede bankerne til, da han torsdag formiddag sammen med partilederne på Christiansborg præsenterede den seneste hjælpepakke til erhvervslivet.

- Det er virkelig voldsomt det, vi ser, og der er en national opgave i at stå skulder ved skulder med kunderne, siger Lars Frank Jensen, der dog forudser, at nogle af dem, der i forvejen har haft det svært, kommer til at bukke under:

- Vi er stadig nødt til at vurdere, hvor vi skal hjælpe, og hvor der ikke giver nogen mening at hjælpe. Det ser vi på fra sag til sag, forklarer direktøren og oplyser, at omkring halvdelen af bankens 27.000 kunder er erhvervskunder.

Annonce

Coronaramt aktie

I sin beretning kom bankens mangeårige formand, Ulrich Jansen, ind på, at aktiekursen i 2019 var helt oppe og runde kurs 3400.

Men som alle andre aktier er også Kreditbankens blevet coronaramt. Et tjek af den aktuelle kurs siger 2780.

- Men vi ligger faktisk stadig over, hvad kursen var for et år siden - så slemt er det heller ikke, forklarer Lars Frank Jensen.

Den beskedne generalforsamling gav i øvrigt genvalg til bestyrelselsmedlem Peter Rudebeck, og efterfølgende konstituerede bestyrelsen sig skriftligt, så Ulrich Jansen fortsat er formand, mens Henrik Meldgaard sidder på posten som næstformand.

Negative renter

  • Kreditbanken har indtil nu ikke haft negativ rente på privatkunders indlån, men det kommer til at ændre sig i løbet af kort tid.
  • Det kommer i første omgang til at gælde for de kunder, der alene bruger banken som det, formand Ulrich Jansen i sin beretning kaldte "varmestue for deres indlån" for på den måde at slippe for skulle betale negativ rente til det pengeinstitut, hvor de i øvrigt har deres bankforretninger.
  • Direktør Lars Frank Jensen kan dog ikke love, at det ikke på et tidspunkt kommer til at gælde alle kunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Annonce